SMARTHUSPRODUKTER FRA NEDIS

Sensorer og løsninger for smarthus ser vi stadig mer av. Det meste kan styres via en app, og enhetene kommuniserer seg i mellom.

Publisert Sist oppdatert

De første løsninger vi ser innen smarthus-teknologien er rettet mot sikkerhet og overvåkning. Nedis er et av selskapene som satser på dette. På IFA viser de frem flere løsninger under merkevaren König.

Begynn med startpakken

All kommunikasjon mellom de enkelte enhetene og smarttelefonen er kryptert

– Vi lanserer en startpakke som inneholder et kamera, dørlås, røykvarsler og en fjernkontroll, sier Tero Metsala som er salgssjef Nord-Europa i Nedis.

Systemet kan deretter bygges ut med enkeltkomponenter slik du ønsker.

Han forteller videre at en egenutviklet app gjør at du kan styre hele huset.

– Kameraet aktiveres på bevegelse. Det har en innebygget mikrofon, slik at du kan snakke med den som måtte befinne seg i rommet. Bruker du radiokontakter til lampene dine kan du enkelt også slå lys eller varme av og på, sier Metsala.

– Vi utvikler dette konseptet videre. Neste skritt er en dørlås med kamera. Det ringer på døra, og du får opp bilde på din smarttelefon. Er du ikke hjemme, kan du snakke med vedkommende som har ringt på, og også slippe vedkommende inn, fortsetter Metsala.

Kryptert forbindelse

Ethvert produkt som benytter internett som kommunikasjonskanal kan hackes. Metsala forteller at sikkerheten er i høysetet.

– All kommunikasjon mellom de enkelte enhetene og smarttelefonen er kryptert. Om for eksempel en familie på fire bruker appen, så vil man i loggen se hvem og når den enkelte låste seg inn eller ut. Dette er sikrere enn en nøkkel, for den kan du miste. På smarttelefonen må du benytte pin-kode for å aktivere funksjoner, avslutter Metsala.

Powered by Labrador CMS