STEMMESTYRT UTEN MOBILDATA

ZTEs smarttelefon Star 2 skal være den første som alltid lytter etter stemmekommandoer, uten at man er knyttet til et nettverk.

Publisert Sist oppdatert

Det sier senior teknologidirektør Waiman Lam i det kinesiske selskapet, under IFAs globale pressemøte på Malta.

– I motsetning til de andre løsningene som finnes på markedet, fungerer stemmestyringen vår uten at man har tilgang til mobildata. Star 2 er ikke bare håndfri, den er også øyefri. Man kan styre den uten å en gang se på den, sier Lam og ber med suksess telefonen han har i hånda spille musikk.

– Det er over 1.000 patenter i denne telefonen. Den ble nylig lansert i Kina, er klar for det tyske markedet, og vil lanseres i flere land i tiden som kommer, sier Lam.

I Europa endrer vi strategi fra ODM til OEM, og vi vil fremover sette logoen vår på alle enhetene vi leverer

Han forteller at ZTE har vært i telekombransjen i 30 år.

– Vi har levert mobiltelefoner siden 1988, og har levert 600 millioner enheter. Vi regner med at vi i dag har 60 millioner aktive brukere. Av de nærmere 100 millioner enhetene vi leverte i fjor, var 48 millioner smarttelefoner. Vi er den eneste kinesiske OEM-leverandøren i USA, og er her nummer to med en andel på 21 prosent når det gjelder markedet uten binding til abonnement. I Kina fokuserer vi på tre serier smarttelefoner, og vi samarbeider nært med alle de tre mobiloperatørene. I Europa endrer vi strategi fra ODM til OEM, og vi vil fremover sette logoen vår på alle enhetene vi leverer, sier Lam.

Smartprojektor

Han viser Blade S6, som kjører på siste versjon av Android.

– Her har vi lagt til en rekke nye sensorer, som gjør det mulig å kontrollere mange funksjoner med bevegelse og gestikulering, sier Lam.

Spro 2 skal være verdens smarteste mobilprojektor.

– Vi har funnet opp kategorien smartprojektor. Den kjører på Android, har en berøringsskjerm på fem tommer og innebygd HD-projektor. Den har et stort innebygd, slik at man kan strømme og se en hel film fra nettet uten at den er koplet til med en eneste ledning. Den har også wifi slik at man kan dele nettverket. Den lanseres først i USA, og vil siden komme i andre markeder, sier Lam.

Powered by Labrador CMS