Sony Xperia XZ og Xperia X Compact

Pressemelding fra Sony Mobile 1. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sonys nye flaggskip Xperia™ XZ og Xperia™ X Compact kommer begge med triple image sensing-teknologi

• Xperia X-serien får to nye tilskudd.  Xperia XZ er det første flaggskipet1 i serien og er vannavstøtende med en 5,2-tommers skjerm. I tillegg kommer Sony med en etterlengtet kompaktmodell, Xperia X Compact med 4,6-tommers skjerm

• Med den innovative triple image sensing-teknologien byr telefonene på en overlegen kameraopplevelse som gir skarpe bilder – også i bevegelse – og gir vakker og naturlig fargegjengivelse uansett forhold

• Oppdatert, rundt design som ligger godt i hånden

• Begge modellene kommer med programvare som lærer seg og tilpasser telefonen etter ditt bruk, slik at du får en kontinuerlig forbedret brukeropplevelse

• Type-C™ USB gjør det enklere å lade, og du trenger aldri å knote mer med å finne riktig vei på kabelen

Med Xperia XZ og Xperia X Compact bygger Sony Mobile videre på Xperia X-serien som ble lansert i februar 2016. Seriens nye tilskudd tilbyr en smarttelefonopplevelse som er enda mer intelligent og individuelt tilpasset.

– I tillegg til smartere software har Xperia XZ og Xperia X Compact et oppdatert design og vårt beste kamera noensinne. To nye sensorer gjør at kameraet kan ta bilder med fantastisk fargegjengivelse og den tilbyr helt nye muligheter for å ta bilder i svakt lys, sier Rikard Skogberg, nordisk PR- og produktsjef for Sony Mobile.

Fang øyeblikkene lynraskt i naturlig fargegjengivelse 

Xperia XZ og Xperia X Compact er rustet med en helt ny kamerateknologi som tar bedre bilder enn noen annen Xperia. Kameraet i Xperia XZ og Xperia X Compact er det mest avanserte kameraet en smarttelefon noensinne har hatt, og kommer med en kombinasjon av Sonys veldokumenterte kameraekspertise og en helt ny digital teknologi. Telefonene er de første med Sonys nye triple image sensing-teknologi. Denne teknologien gjør at du kan ta skarpe bilder i bevegelse, under praktisk talt alle typer forhold, med en naturlig fargegjengivelse. Teknologien baserer seg på den anerkjente RS™-sensoren, som gir høykvalitetsbilder gjennom en rask og intelligent autofokus, og som også kan forutsi og følge motivets bevegelse. Nå har denne fått hjelp av to assisterende sensorer. En er for laser-autofokus med rekkeviddeteknologi som gir skarpe bilder selv under forhold med svakt lys. Den andre er en RGBC-IR-sensor2 som gir bildene en naturlig fargegjengivelse gjennom at sensoren kan justere hvitbalansen enda bedre basert på lyset i bildet.

Hovedkameraet har hele 23 megapiksler og er lynraskt. Fra du starter kameraet, enten ved å bruke den fysiske knappen eller via kameraikonet, kan den ta et bilde på bare 0,6 sekunder3. For den mer erfarne fotografen er det lagt til flere avanserte funksjoner i manuell modus, og nå er det utvidete kreative muligheter ved å blant annet endre lukketid og fokus selv.

I tillegg til stillbilder er også videofunksjonens bildestabilisering blitt bedre. Med teknologi som kommer fra Sony Handycam® er kameraet utrustet med SteadyShot™ og Intelligent Active Mode. Dette gjør at du kan spille inn video i utmerket kvalitet, og takket være en fem-akslet stabilisering får du et mykt og jevnt resultat4 til og med når du beveger deg eller skjelver på hånden. Xperia XZ kan også spille inn video i 4K.

Xperia XZ har et lysfølsomt (ISO6400) frontkamera med 13 megapiksler med 22mm/90-graders vidvinkellinse slik at du kan ta perfekte selfies selv i svakt lyst.

Eksklusivt materiale og design

Med et fantastisk avrundet design blandes skjermen på 5,2 tommer og metallbaksiden på Xperia XZ. Designet gir et perfekt grep og en behagelig følelse når du har telefonen i hånden, og med ALKALEIDO™-metall får baksiden glans og en dybdefølelse som forsterker premiumfølelsen. I tillegg til klassikerne Mineral Black og Platinum kommer Xperia XZ i en helt ny blåfarge som er inspirert av naturens skjønnhet – Forest Blue.

Sony fortsetter å bygge videre på suksessen med kompaktmodeller, og lanserer derfor Xperia X Compact i Xperia X-serien.

På grunn av telefonens 4,6-tommers skjerm og avrundede kanter er den ekstra behagelig å holde og passer perfekt for bruk med én hånd. Den høyblanke finishen og solide følelse reflekterer godt Xperia X Compacts gode byggekvalitet. Xperia X Compact kommer også i en ny signaturblå variant – Mist Blue – samt Universe Black og White.

Sony har fokus på funksjonell design, og dette blir tydelig gjennom Xperia XZs vannavstøtende design. Dette gjør at brukeren slipper å uro seg for at glass velter eller uventede regnskurer. Telefonen vet hvem du er bare ved at du holder i den. Den kombinerte fingeravtrykksleseren og strømknappen på Xperia XZ og Xperia X Compact er praktisk plassert på siden av telefonen slik at du raskt, sikkert og enkelt kan låse opp telefonen i én bevegelse.

Smart software som lærer seg din oppførsel

Både Xperia XZ og Xperia X Compact er designet for å gjøre livet litt enklere og mer effektivt for brukeren. Med Xperia Tips lærer softwaren seg oppførselen din slik at den kontinuerlig kan gi deg personlige tips og anbefalinger basert på akkurat din bruk. Smart Cleaner renser cache automatisk fra apper etter at telefonen har lært seg hvordan du bruker de. På denne måten maksimeres ytelsen hele tiden.

Med nye Battery Care, komplettert med Qnovos adaptive ladeteknologi, minskes slitasjen på batteriet og levetiden fordobles. Qnovos adaptive lading justerer strømmen for å unngå unødvendig slitasje, noe som igjen øker levetiden. Battery Care kontrollerer ladingen basert på ditt bruk og pauser ladingen på 90 % før den lader til 100 %. Andre nyheter er blant annet at Xperia XZ og Xperia X Compact er utstyrt med USB Type-C™-lading, noe som betyr slutten på å måtte finne riktig retning på ladekabelen.

Ytelse i toppklassen

Xperia XZ har en Qualcomm® Snapdragon 820-prosessor med X12 LTE for maksimal optimering av telefonens maskinvare når det gjelder hastighet, grafikk, kamera og batteri.

Tilbehør

Både Xperia XZ og Xperia X Compact har en rekke matchende tilbehør, blant annet:

• Style Cover Touch (SCTF10/20) er et futteral med en gjennomsiktig forside som gir deg beskjed om viktig funksjoner uten at du må åpne dekselet.

• Style Cover Stand (SCSF10/20) er et futteral med automatisk på- og av-funksjon som til og med fungerer som et stativ om du for eksempel vil se på film.

Smarte produkter fra Xperia

I februar 2016 presenterte Sony Mobile flere smarte produktkonsepter under varemerket Xperia, og disse vises også frem på IFA.

• Xperia Ear

Xperia Ear er en trådløse øreplugg som gjør at man kan kommunisere på en helt ny måte. Den svarer på stemmekommando og assisterer deg gjennom en naturlig ordveksling. Takket være Sony Agent-teknologien og en bevegelsessensor tilbyr Xperia Ear deg nyttig informasjon så fort du tar den inn i øre. For eksempel kan den lese opp timeplanen din for dagen, du kan be den om å ringe, google, notere eller guide deg dit du skal. Xperia Ear lanseres på utvalgte markeder fra og med november.

• Xperia Projector og Xperia Agent

På IFA vises også Xperia Projector, som gjennom berøringer, bevegelser og stemmekommando raskt og enkelt projiserer et interaktivt bilde med ditt innhold på veggen. Xperia Agent er en visjon av en personlig assistent og er utviklet for å lære seg deg, dine interesser og din profil, og utfra det kan den forsyne deg med nyttig informasjon og anbefalinger. Sammen med Yahoo Japan og Nestlé Japan vises nå mer konkrete bruksområder for disse konseptene.

Lanseringsdato og pris

• Xperia X Compact lanseres allerede 14. september 2016 med anbefalt cirkapris på 4 290 NOK

• Xperia XZ lanseres 11. oktober 2016 og har en anbefalt cirkapris på 6 990 NOK

Powered by Labrador CMS