PROJEKTORER OG VIDEOKAMERA I 3D

JVC slipper tre 3D-klare projektorer før jul. Til våren kommer de med et 3D-videokamera med separate linser og brikker.

JVCs prototyp på 3D-videokameraet ble vist i et lukket rom for spesielt inviterte. 3D-bildet fra kameraet ble vist direkte på en skjerm, men selve kameraet var gjemt under en sort duk. Det ble vist bilder av kameradesignet, men vi fikk ikke lov til å fotografere disse.

– Kameraet har to adskilte objektiver og to full-HD CCD-brikker. Dette gir bedre 3D, og muligheten til å zoome, sier markedssjef Jan-Willy Jacobsen i JVC Norge AS.

Han håper kameraet introduseres på markedet i 2011, trolig før mars, og antyder en pris på rundt 20.000 kroner.

– Videokamera er viktig for JVC, og vi har priser fra 2.000 til 10.000 kroner. JVCs nye videokamera i Pixio-serien, GCVP10, er vanntett ned til tre meter. Det har full HD, fem megapikslers stillfunksjon og diktafon. Prisen er 2.500 kroner. På nyåret kommer våre nye serie videokameraer, alle med fastminne og leser for SD-kort. Med et par unntak er alle i HD, sier Jacobsen.

JVC opererte for noen år siden med sin egen HD-standard, nå går de i takt med markedet for øvrig.

På IFA viste JVC tre nye projektorer med 3D-funksjonalitet. Aktive 3D-briller og en sender som koples til projektoren (signalene går via lerretet) selges som ekstrautstyr.

3D-klare projektorer

– Dette er våre første 3D-projektorer, og de kommer på markedet før jul til 40.000, 70.000 og 90.000 kroner. Spesialister som har besøkt oss på IFA har gitt oss enestående tilbakemeldinger. Etter det vi kjenner til ligger vi langt under i pris og høyt over i kvalitet når det gjelder 3D-projektorer i øvre prissjikt. Våre projektorer har fått et ekstremt godt renommé, og det er viktig å merke seg at vi tilbyr ekte kontrast uten bruk av blender. Disse projektorene er ypperlige i 2D, vi ser på 3D som en tilleggsfunksjon, sier daglig leder Frank Mathisen i JVC Norge AS.

JVC og Kenwood er eid av JVC Kenwood Holding, og var på IFA plassert vis a vis hverandre i messehallene. I Norge representeres Kenwood av Gøte Lundblad AS.

– I Norge forblir situasjonen slik den har vært, vi har ikke fått signaler som tyder på noe annet, sier Mathisen.

Han mener det derimot er naturlig at man trekker veksler mellom selskapene på produktsiden, først og fremst innen bilunderholdning der selskapet JVC Kenwood Car Electronics er opprettet.

– De driver forskning og utvikling. Sammen er JVC og Kenwood en gigant på verdensmarkedet for bilunderholdning, men foreløpig skal JVC og Kenwood holdes separat og selges i ulike kanaler, sier Mathisen.

– Dette er den første messa der dere ikke viser TV. Har dette resultert i en svakere interesse fra markedet?

– Nei. Responsen fra handlerne har vært svært positiv, nesten i overkant av det jeg hadde forventet. Noe av årsaken kan være at de fleste sliter med inntjeningen på TV, slik at de begynner å se seg om etter andre produkttyper. Derfor ser vi en økt interesse for tradisjonelle brunevarer, sier Mathisen.