NYE SYMFONIVERSJONER AV HAYDN OG MOZART

Vienna Acoustics lanserer nye versjoner av sine Haydn- og Mozart-høyttalere i Concert Grand-serien.

– Vienna Acoustics er kontinuerlig opptatt av forbedringer som kan bety noe for gjengivelseskvaliteten. De nye Haydn- og Mozart-modellene har fått Grand Symphony Edition som tillegg i navnet, og tettere toleransegrense for driverenhetene med en ny bassenhet med ViennasSpiderCone-membraner. Det er også gjort små forandringer i delefilteret som følge av dette. Resultatet er økt klarhet, de opererer raskere og går lenger ned i bassområdet, sier Ole Apold i Interconnect AS som distribuerer merket i Norge.

Han sier Vienna er et fanebærende merke for selskapet, og fremhever at det har høy anseelse både hos spesialister og musikkelskere.

– De leverer gjennomarbeidede kvalitetsprodukter, og er det av våre tre høyttalermerker som plasserer seg helt i toppen også når det gjelder pris, sier Apold.

Interconnects to andre høyttalermerker er PSB og Jamo.

Dedikerte musikkelskere

– Hvem er konkurrentene til Vienna i det norske markedet?

– Det er flere, men jeg finner det riktig å nevne B&W og Kef. Vienna skårer på sin gjennomgående musikalitet, uansett hva du mater dem med. De har en fin evne til å gjengi musikk uten at de virker anstrengt. Andre høyttalermerker har gjerne sine sterke sider, for eksempel når det gjelder bass eller diskant. Med Vienna er resultatet fantastisk musikkgjengivelse, sier Apold.

– Hvem kjøper Vienna i Norge?

– Dedikerte musikkelskere, uansett sjanger, som er opptatt av lydgjengivelsesutstyr og følger med på hva som er på markedet. Mange liker også det estetiske ved kabinettene, de kommer i fargene sort eller hvit pianolakk, samt kirsebær eller rosentre, sier Apold.

Internasjonal salgsdirektør i Vienna Acoustics, Kevin Wolf, sier firmanavnet forplikter.

Venner i Norge

– Det forteller at vi bygger og designer våre produkter i Wien. Alle produktene er laget i Østerrike. Vi har i løpet av de 20 årene vi har vært i bransjen tenkt at den eneste måten vi kan skape stadig bedre produkter og lyd på er gjennom bedre driverteknologi. Man kan enkelt se kvaliteten og materialvalget i driversettene. Det man ikke kan se er den mekaniske fininnstillingen av kabinettene, der vi maksimerer volumet og komponentens plassering. Hvis vi klarer å foreta korreksjoner i driverne eller selve kabinettet, har vi potensial til å oppnå høyere oppløsning. Vårt unike design, alle kabinetter er håndlaget i Nord-Italia, er viktig, sier Wolf.

– Hvordan er det norske markedet for Vienna?

– Ole og Halfdan (Apold og Klingenberg, red. anm.) er blant våre nærmeste venner, de har vært viktige støttespillere for Vienna Acoustics i mange år. De tilfører både tillit og en bred dekning av det norske markedet. Vi vet at de forstår hva vi driver med.

Powered by Labrador CMS