Bakprojeksjon med proffteknologi fra JVC

TV blir viktig for JVC i år, og for første gang er bakprojeksjon i sortimentet - med teknologi fra proffdelen i selskapet.

- Vi har solgt mye bakprojeksjon i USA, og henter nå produktene over til Europa. Vi har stor tro på dette, siden vi tilbyr høy oppløsning, lavt strømforbruk og slank design. D-ILA-teknologi har vi hentet fra proffdelen av JVC, sier produktsjef Øivind Aasen.

I første omgang lanseres to versjoner, i 56- og 70-tommers størrelse - til 35.000 og 50.000 kroner.

- Bakprojeksjonsteknologien har mange fordeler kontra LCD og plasma. Den største forskjellen er at man får et mye større bilde per krone, men med de nyeste modellene får man også et kontrastfylt bilde med stor lysstyrke. Dessuten er levetiden hele 100.000 timer, og etter 8.000 timer kan man bytte lampen selv. Dette er mange ikke oppmerksomme på; i en bakprojeksjons-TV blir bildet som nytt når man har byttet lampe. Situasjonen er stikk motsatt for LCD og plasma, sier markedssjef Jan-Willy Jacobsen i JVC.

Han legger frem tall som viser at lysstyrken på 56-tommeren er 900 cd/m2, tilsvarende tall er 400 hos en 50-tommers plasma og 280 hos en 50-tommers LCD.

D-ILA

- Bakprojeksjons-TVene våre er utstyrt med tre D-ILA brikker som gir høy pikseltetthet. Dette er vår konkurrerende teknologi til DLP og 3LCD. Mange får bakoversveis når de får se bildekvaliteten på de nye modellene, og gleder oss til å lansere dem på det norske markedet, sier Aasen.

JVC viste frem sin nye portefølje under en europeisk samling i Dublin, der både handlere og presse var invitert. Satsingen på TV var tydelig mer markert enn tidligere år. Et annet produkt som fikk stor oppmerksomhet, var et bærbart navigasjonssystem.

- Dette er et nytt produkt for oss, og etter å ha sjekket konkurrentenes spesifikasjoner og priser er vi optimister også her! sier Aasen.

KD-PX9 har 20 GB harddisk, der 7 GB brukes til kartinformasjon. Med i enheten følger kartverk fra Navtech for hele Europa.

- Det vil bli mulighet for oppdatering av kartene, enten via internett eller CD-ROM. Enheten har 3,5 tommers berøringsskjerm, innebygde stereohøyttalere, USB 2.0-tilkopling og leser for SD-kort. Den kan koples til bilspiller via en liten stereoplugg, kommer i sort utførelse, og vil koste i underkant av 10.000 kroner sier Aasen.

Harddisken er av samme type som JVC bruker i sine videokamera, og 13 GB kan brukes til bilder, film, musikk eller lagring av andre data.

JVC lanserer i løpet av året tre hjemmekinoanlegg, hvor to av dem har innebygd nettverksort med mulighet for trådløs overføring av videofiler, stillbilder og musikkfiler fra en datamaskina - samt flerkanalslyd bare fra front- og senterhøyttalerne.

Virtuelle høyttalere

- Flere av konkurrentene våre tilbyr flerkanalslyd uten bakhøyttalere, men vi mener vår metode gir en mer virkelighetstro gjengivelse av lyden. Dette oppnås ved at vi bruker senterhøyttaleren, ikke bare fronthøyttalerne, til å simulere lyden fra bakhøyttalerne, sier Aasen.

Den enkleste modellen i serien, DD-1, kommer i juli. Den vil koste 6.000 kroner, og er utstyrt med USB-tilkopling. Måneden etter kommer den mellomste bukkene Bruse, DD-3, til 7.500 kroner. Denne er i tillegg utstyrt med nettverkskort. Det er også storebror DD-8, som har større høyttalere og kommer på markedet i september til 12.000 kroner.

- Vi får flere mikroanlegg med innebygd DAB-mottaker. En annen ting som er viktig for oss er muligheten for USB-tilkopling, slik at stillbilder, DivX og musikk kan spilles av fra eksterne enheter. De rimeligere modellene uten DVD har ikke denne muligheten, sier Aasen.

DVD-spilleren RX-D701 har 7-kanalers forsterker med to HDMI-innganger, scart, USB- og komponentinngang, og alle signaler som koples til den kan konverteres til 720p eller 1080i.

JVC lanserer andregenerasjon videokamera med innebygd harddisk, med 20 og 30 GB. De nye modellene har LCD-skjerm på 2,7 tommer i bredformat, og tar opptak i ekte bredformat.

- Videokameraene med harddisk har vært en suksess over hele Europa og gitt oss markedsandeler. Det var som om markedet sto og ventet på dette. Vi følte at DVD var et mellomtrinn, og valgte å trekke vårt DVD-kamera før lansering i fjor. Vi satser nå på kamera med DV, harddisk eller minnekort, sier Jacobsen.

Egen DVD-brenner

På de nye modellen kan opptaket merkes med et symbol ved oppstart, for lettere sortering siden.

- Vi har svært lyssterke objektiv på de dyrere modellene våre, med F 1,2. I fjor solgte vi en Apacer DVD-brenner sammen med kameraene til kunder som ønsker å ta sikkerhetskopier uten å være avhengig av en datamaskin. Nå tilbyr vi vår egen DVD-brenner, sier Aasen.

Overføringshastigheten er nå oppe i 12 ganger på de fleste modellene, dette vil si at én times opptak overføres på fem minutter. Til sommeren kommer en 3CCD-modell med 5 MP stillkamera og innebygd 30GB HDD.

JVC lanserer også en rekke nye LCD-TVer, og presenterer nå sjette generasjon bildeforbedring, kalt DynaPix HD.

- Denne kretsen jobber mye mot MPEG-bilder, og reduserer blokk- og vanlige støysignaler. Den jevner ut bildene og jobber i nåtid, uten tidsforsinkelser. Vi har en egen Clear Motion Drive-krets, som øker signalet til 100 Hz for å gi jevne og klare bevegelser. Vi er de første som kommer med denne teknologien - som interpolerer antall linjer, sier Aasen.

JVC videreutvikler også designet med høyttalerne plassert under panelet, og de har krympet kabinettet enda mer.

- Det nye designet er kalt Airy Frame. Til tross for at kabinettet er blitt mindre, har lyden vesentlig bedre - spesielt bassen, sier Aasen.

JVC kjøper paneler på det åpne markedet, og produserer TVene sine ved en fabrikk i Skottland. LCD-apparatene kommer i 26, 32, 37 og 40 tommer, og etter sommeren kommer modeller med en oppløsning på 1920x1080.

Powered by Labrador CMS