BILLIGERE OG BEDRE projektorer, lover JVC

– Den største nyheten vår på IFA er DLA 750. Den nye projektoren vår overgår HD 100, som har vunnet det som er av tester, og går ned i pris.

Det sier markedssjef Jan-Willy Jacobsen i JVC, som på IFA viste DLA 350 til 35.000 kroner og DLA 750 til 57.000 kroner. Hovedforskjellen er kontrastnivået, som er henholdsvis 15.000:1 og 30.000:1.

På TV-siden har JVC vært blant de mest utholdende når det gjelder modeller med bakprojeksjon, senest på fjorårets IFA. Disse finnes imidlertid ikke lenger på markedet i Europa.

– Vi har fått en stor og god serie på LCD-siden, og fokuserer sterkt på miljø. S90 har full HD, og bruker ned mot 100 watt med øko-funksjonen på. Den er produsert med mindre plast slik at totalvekten er under 20 kilo for en 42-tommer. Antall deler er redusert fra 3.500 til 2.000, dette har vi oppnådd gjennom at flere funksjoner er slått sammen i de ulike delene. Den er emballert i en mindre eske, slik at vi totalt sett sparer 20 prosent CO2 under produksjonen, sier Jacobsen.

Tro på fastminne

På kamerasiden har JVC harddisk- og minnekortbaserte videokamera.

– Vi introduserte et nytt minnekortkamera i juli, GZMS100. Det har 720 x 575 linjers oppløsning, og vi viser her på IFA kameraet i to nye farger, sier Jacobsen.

Han tror videokameraer med harddisk vil eksistere en god stund fremover, men at minnekort på sikt vil ta over – i takt med at prisene på fastminne går nedover.

JVC har store forventninger til en hjemmekinopakke med virtuell flerkanalslyd og BD-spiller.

– Takket være det vi kaller front surround er installasjonen svært enkel, og systemet har nydelig design og virkelig god lyd. Vi tror dette kan bli en god selger fra oss, og tilbakemeldingene vi har fått fra norske handlere her på IFA tyder på dette, sier Jacobsen.

JVC fortsetter satsingen på høyttalere med treelement, noe de er alene om i markedet.

– Vi mener disse høyttalerne gir bedre lyd, og lanserer flere nye modeller, sier Jacobsen.

JVC og Kenwood eies som kjent av det samme holdingselskapet, og de første produktene som er produsert i fellesskap er innen bilunderholdning. På IFA viste JVC sin første bilnavigasjon med DVD-spiller og dobbel-DIN størrelse – noe Kenwood har hatt tidligere.

– Spesielt for denne modellen er at den har avtagbar LCD-skjerm. Når du beveger hånden mot skjermen, dukker funksjonsbryterne opp på berøringsskjermen. Prisen på 12.000 kroner er gunstig for denne type produkt, sier Jacobsen.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008