JVC OG KENWOOD FORENER KREFTER

JVC og Kenwood vil fortsette under sine gamle navn, men det felles eierselskapet ønsker å oppnå synergieffekter innen utvikling, produksjon, salg og ledelse.

Victor Company of Japan, Limited (JVC) og Kenwood Corporation (Kenwood) fullførte 1. oktober etableringen av JVC Kenwood Holdings, Inc.

Holdingselskapet eier 100 prosent av aksjene i JVC og Kenwood, samt J&K Technologies – der 300 JVC- og 700 Kenwood-ingeniører skal drive forskning og utvikling for begge selskap.

– Målet med selskapsstrukturen er å bedre konkurranse- og inntjeningsevnen til både JVC og Kenwood, heter det i en pressemelding.

Toppsjef Willem Van Blanken i Kenwood Electronics Europe sier til fagbladet Elektronikkbransjen at det nye selskapet i første omgang ser på muligheter for samarbeide innen forskning, utvikling og produksjon – hovedsakelig når det gjelder produkter for hjem og bil.

Daglig leder Frank Mathisen i JVC Norge AS ser positivt på at JVC og Kenwood nå har samme eier.

– Vi kan vente oss nye og spennende produkter. I stedet for å være eid og styrt av Matsushita, der vi var en del av konsernet, står JVC nå friere til å gå retninger som selskapet er bedre tjent med, sier Mathisen.

Tidligere eide Matsushita, som også eier Panasonic, 54 prosent av JVC. Mathisen tror situasjonen nå blir friere for JVC.

I Norge distribueres JVC av JVC Norge AS, som ble stiftet i 1984 og er et datterselskap av Victor Company of Japan, Ltd. Produktene fra Kenwood Electronics distribueres av Gøte Lundblad AS. Både Frank Mathisen i JVC Norge AS og Gøte Lundblad i Gøte Lundblad AS ønsker å presisere at det ikke er noe som tyder på at distribusjonen av de to merkene blir endret i forbindelse med det nye eierskapet av morselskapene.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.8/2008

Powered by Labrador CMS