TYNT OG HD FRA JVC

Tynne LCD-skjermer, HD-videokameraer og hjemmekinoanlegg med ny teknologi preger sesongens produktutvalg fra JVC.

– Basisserien heter A90 og kommer med skjermstørrelser fra 19 til 42 tommer. Serien har fått et helt nytt design med blant annet svingbart bord som kan brukes på alle modellstørrelsene. Hovedideen med designet er minst mulig kabinett og størst mulig bildeflate. Oppløsningen er normal HD Ready, sier produktsjef Øyvind Aasen hos JVC Norge AS.

Serien over basismodellene inneholder integrert digitalmottaker. Foreløpig har mottakeren mpeg2 kompresjonsteknologi og passer derfor ikke til det norske bakkenettet. Aasen forteller imidlertid at toppmodellen vil komme med mpeg4-mottaker som kommer på markedet i løpet av sommer månedene. Det blir også arbeidet med modeller som har terminal for CAM-modul. Aktuelle skjermstørrelser her 42 og 46 tommer og full HD-oppløsning og Super Slim.

Super Slim

Den nye basisserien heter LT-A90. Serien har det nye kabinettet med tynn ramme og høyttaler i bunnen. Modellene har svingbart bordstativ og kommer i skjermstørrelsene 19, 26, 32 og 42 tommer. Modellene kan også leveres med innebygd mpeg2 kompresjonsteknologi, som er uaktuelt for det norske markedet. Modellene i P90-serien har samme design som A90 men har 100 Hz-teknologi i versjon 2. JVC kaller dette på engelsk Clear Motion Drive II. Skjermstørrelsene er 32 og 37 tommer. Toppserien heter LT-R90. Det er apparater med full HD 1920x1080 bildepunkter og samme design og spesifikasjoner som modellene i A90-serien. Skjermstørrelsene er 42 og 46 tommer.

– Vi skal markedsføre oss som en leverandør av tynne TV-apparater. Super Slim-modellene våre har tykkelse på 39 millimeter i ytterområdene mens midtseksjonen har en noe tykker konsoll. Her ligger elektronikken samlet, opplyser Aasen.

Denne serien har et veggoppheng der man kan justere apparatets høyde. JVC skal ha vært først ute med 100 Hz-teknologi på LCD-TV. Nå kommer versjon 2 av denne teknologien. Den skal virke inn på horisontale, vertikale og diagonale bevegelser i TV-bildet.

Modellene i Super Slim-serien er også vesentlig lettere enn tidligere apparater. 42 tommeren veier mindre enn 20 kilo og bruker ikke mer enn 190 watt, som skal være meget lavt for en så stor LCD-TV i dag. Det nye panelet har bakgrunnsbelysning som i dybde er 40 prosent tynnere enn normalt for LCD-paneler. I JVC-apparatene er denne seksjonen bare 20 millimeter tykk.

2.1-systemer

JVC har utviklet en s åkalt wood-cone høyttaler. Det betyr at cone-delen av høyttalerelementet er laget av tynnskåret bjørk. Aasen forklarer at meningen er å gi samme klang som lages av musikkinstrumenter i tre. I tillegg har toppmodellen av hjemmekinoanleggene såkalt K2-teknologi. Kort fortalt går dette ut på å oppskalere lyden fra for eksempel mp3- til CD-kvalitet eller fra CD til DVD-Audio/SACD.

JVC fortsetter med et stort utvalg microanlegg. I prisforskjellene ligger både ulik ytelse og design.

– Nytt i år er en såkalt flip-dock for MP3-spillere. Det betyr at anlegget har en egen skuff med terminal for tilkopling av MP3-spiller, sier Aasen.

Ned i størrelse

JVC satser fortsatt på harddisk som lagringsmedium, og SD-modellene kommer med 40 eller 60 GB lagringskapasitet. 40 GB gir cirka ni timer video i beste kvalitet, mens 60 GB gir cirka 14 timer.

– HD blir veldig viktig for oss. Vi kommer med to kameraer kommende sesong. Den minste modellen har 60 GB harddisk og den største 120. Dette er kameraer som kan ta opp i full HD og du har faktisk mulighet for å kjøre signalet i progressiv form fra kamera til andre medier, sier Aasen.

Utgangene fra kameraene er både Firewire og USB.

– Hva tenker dere om minnekort som lagringsmedium?

– Frem til nå er det harddisk som gjelder for oss, men vi er selvsagt opptatt av utviklingen av minnekortene. Harddisken har til nå vært rimeligst i forhold til kapasiteten. Vi vurderer hele tiden da gens løsninger opp mot lagringsmedier basert på fast minne. Men kameraene våre har terminal for micro-SD-kort, samme typer som brukes i mobiltelefoner, opplyser Aasen.

Powered by Labrador CMS