Slik illustrerer Philips hvordan sensorer registrerer maten som legges i Airfryer XXL Smart Sense, slik at den automatisk kan stille inn temperatur og steketid. Foto: Philips

SENSORER I STADIG FLERE PRODUKTER

Philips kommer med sensorer i stadig flere produkter, som barbermaskiner, tannbørster og luftrensere, samt i en ny Airfryer som skanner maten.

Publisert Sist oppdatert

– Man kan for eksempel legge inn et laksestykke, trykke på knappen for fisk, og så vil maskinen automatisk stille inn korrekt temperatur og steketid, sier ansvarlig for marketing i detaljhandelen, Åshild Lange Dehli.

Hun snakker om nye Airfryer XXL Smart Sense, som er den første Airfryeren fra Philips med sensorer som skanner maten.

Vi møter henne og kollegene i Philips Norges lokaler på Helsfyr i Oslo. I denne artikkelen skal vi i tillegg til Airfryer XXL Smart Sense innom LatteGo-kaffemaskinene, den trådløse håndstøvsugeren SpeedPro Max, nye luftrensere og -fuktere, Sonicare DiamondClean 9000, Shaver 5000, 7000 og 9000, Beard Trimmer 9000 Prestige og ikke minst OneBlade Pro Face&Body, som følger opp de tidligere modellene som det nå er solgt én million av i Norden.

LatteGo

Åshild Lange Dehli, ansvarlig for marketing i detaljhandelen, med Airfryer XXL Smart Sense, som har sensorteknologi, og et par av tilbehørene. Foto: Stian Sønsteng.

– I vår serie helautomatiske kaffemaskiner med LatteGo kom vi i fjor med 22- og 32-seriene. Nå kommer 43- og 54-seriene, og det geniale med LatteGo er at melkebeholderen kun består av to deler, helt uten rør eller slanger, som enkelt kan rengjøres på 15 sekunder under springen, eller selvsagt vaskes i oppvaskmaskinen, sier Jeanette Hammer.

Hun er nordisk markedssjef for kaffe, og sier LatteGo er Philips’ viktigste innovasjon på kaffesiden, siden mange synes det medfører mye plunder og heft å rengjøre melkebeholderne som brukes i mange kaffemaskiner.

Det geniale med LatteGo er at melkebeholderen kun består av to deler

– Hvordan fungerer LatteGo-systemet?

– Dette er et Philips-patent der et damptrykk fra maskinen trekker melken opp i en liten beholder der melken spinner rundt og blandes med luft, før den lander i koppen, sier Hammer.

Melkeenheten på Philips LatteGo kaffemaskiner består kun av to deler, som det skal være enkelt å rengjøre i springen eller oppvaskmaskinen. Foto: Philips.

Hun mener denne løsningen er et unikt salgsargument.

– Vi får jevnlig tilbakemelding fra handlerne om dette, og det er dessuten veldig enkelt å vise kundene de to delene. En av de største barrierene for mange før de kjøper en kaffemaskin, er at de tror det er mye arbeid å holde den ren. På mange av maskinene vi får i retur ser vi at kundene nok har slurvet med dette, og ikke fulgt rensesyklusene. Dette fører til at maskinene blir tettet med kalk eller kaffefett, sier Hammer.

Hun sier det er enkelt å rengjøre brygghuset for kaffefett.

– Man åpner man en luke på siden, tar ut bryggegruppen, og skyller det godt med vann i springen. Dette anbefaler vi at man gjør hver uke, hvis maskinen er jevnlig i bruk, sier Hammer.

AquaClean-filter

Når det gjelder kalk, har alle LatteGo-modellene et AquaClean-filter i vannbeholderen.

– Denne kan for øvrig enkelt trekkes ut i front, slik at maskinen kan plasseres på kjøkkenbenken under overskapet. Hvis man bruker dette filteret, og skifter det ut når man får beskjed om det etter cirka 600 kopper, behøver man ikke avkalke maskinen før etter 5.000 kopper, sier Hammer.

Fra venstre Johan Lindwall, Åshild Lange Dehli, Jeanette Hammer og Norges-sjef Lise Ludvigsen i Philips. Foto: Stian Sønsteng.

– Behøver man avkalke maskinene her i Norge?

– Vi har veldig rent og fint vann, og det er ikke naturlig kalk i vannet. Men, vannselskapene tilsetter kalk, så derfor bør maskinene avkalkes. En pakke med to AquaClean-filter koster 400 kroner, sier Hammer.

– Dette er et tett befolket marked. Hvilken posisjon har Philips innen helautomatiske kaffemaskiner i Norge?

– Våre prisgunstige maskiner i 22- og 32-serien har vunnet mange nye kunder, med priser fra 5.000 kroner. Selv toppmodellene i vår nye 54-serie plasserer seg gunstig i markedet med 8.800 kroner, og her får du mange flere funksjoner. Disse maskinene har 12 forhåndsinnstilte kaffedrikker, med mulighet til å gjøre personlige innstillinger på kaffestyrken, samt hvor mye kaffe og melk man ønsker. Man kan stille inn ønsket temperatur, og lagre inntil fire profiler. Maskinen har også en egen gjesteprofil, sier Hammer.

Philips’ kaffemaskiner er produsert i Romania.

SpeedPro Max

Den trådløse håndstøvsugeren SpeedPro Max ble av fagbladet Elektronikkbransjen kåret til Årets småelektriske produkt 2019/2020. Den seneste gererasjonen kommer med flere tilbehør, som blant annet en fleksibel slange med børste.

Philips’ helautomatiske kaffemaskiner i 54-serien kroner har 12 forhåndsinnstilte kaffedrikker, med mulighet til å gjøre personlige innstillinger på kaffestyrken, samt hvor mye kaffe og melk man ønsker. Man kan stille inn ønsket temperatur, og lagre inntil fire profiler. Pris: 8.800,- Foto: Philips.

– Dette er et munnstykke vi har fått svært gode tilbakemeldinger på. Det er perfekt for bilen, og til å rengjøre i høyden som i bokhyller og på gardinbrett. Det er dette munnstykket jeg personlig bruker mest, siden bruksområdet er så allsidig, sier Johan Lindwall, nordisk markedssjef for støvsugere og inneklima.

Han understreker at Philips har brukt mye tid på å utvikle Speed Pro Max-konseptet.

Speed Pro Max kjører i hele 28 minutter på turbo

– Vi gjennomførte omfattende brukerundersøkelser, som blant annet viste at selv om mange ønsket tilbehør ble det ofte liggende i en skuff og ikke brukt. Vår løsning var i første omgang å gjøre det viktigste tilbehøret til en del av støvsugeren. Siden har vi utviklet ulike munnstykker, som vi tilbyr i ulike pakker sammen med støvsugeren, sier Lindwall.

– Hvilken interesse opplever dere for stavstøvsugere?

Nordisk markedssjef for kaffe, Jeanette Hammer, med Philips’ helautomatiske kaffemaskin i 54-serien. Foto: Stian Sønsteng.

– Den er veldig stor, og både batteristøvsugere og robotstøvsugere vokser veldig raskt. For at en stavstøvsuger skal erstatte de tradisjonelle modellene, er det viktig at batteritiden og ytelsen er god nok, samtidig som den tar liten plass. Disse egenskapene har Speed Pro Max absolutt, samtidig som vi tilbyr muligheten til å moppe gulvet med vann med vårt Aqua-munnstykke, sier Lindwall.

I daglig bruk mener han de fleste kundene setter kapasiteten på maks, for å få det renest mulig.

– Speed Pro Max kjører i hele 28 minutter på turbo, sier Lindwall.

Filtrerer 99,7 prosent

– Er det aktuelt å lansere en modell med pose, med tanke på støvet man utsettes for når man tømmer støvsugeren?

– Vi snakker mye med Astma- og allergiforbundet for å se på hva vi kan forbedre. SpeedPro Max filtrerer bort hele 99,7 prosent av partiklene som blåses ut når den er i bruk. Hovedfordelen med pose er når man skal tømme støvsugeren – da vil alltid en pose være det mest hygieniske alternativet ettersom alt er lukket i posen. Vi har derimot laget en enda bedre beholder for den seneste SpeedPro Max-generasjonen, der det er blitt enda enklere å tømme uten å søle. Man unngår unødige rystelser, som fører til at støvet føres ut i rommet når beholderen skal tømmes.

For kundene er det selvsagt også en viktig fordel at man slipper å sørge for å ha nye støvsugerposer liggende, og kostnadene forbundet med dette, sier Lindwall.

Philips’ luftrensere viser luftkvaliteten med en lysring på maskinen eller i en app. Her 3000i-serien, som dekker 104 kvadratmeter og koster 6.000 kroner. Foto: Philips.

Luftrensere og -fuktere

Han har også det nordiske produktansvaret for inneklimaprodukter.

Vi har en lysring på våre luftrensere som via ulike farger til enhver tid og takket være innebygde sensorer viser luftkvaliteten

– Dette er fortsatt et ganske nytt produktsegment for den nordiske konsumenten, men det blir stadig mer aktuelt. Nesten i hver annen husstand bor det noen som sliter med astma eller allergi, og for dem er det spesielt viktig å redusere mengden partikler og allergener i luften. En luftrenser minsker eksponeringen av dette, og dette er fremfor alt viktig nå under koronatiden, siden folk er mye mer hjemme, sier Lindwall.

Philips har utviklet klimaprodukter i over 50 år, og disse har i perioder vært på det norske markedet. For fire år siden kom Philips med en nylansering.

– I fjerde kvartal i fjor lanserte vi en ny serie luftrensere, og i høst kommer vi med nye luftfuktere. Vi har flere serier luftrensere, med ulike funksjoner og ytelse. En utfordring når det gjelder luftkvaliteten, er at det er vanskelig å vite hvor god eller dårlig denne er. Vi har en lysring på våre luftrensere som via ulike farger til enhver tid og takket være innebygde sensorer viser luftkvaliteten. Man kan også få denne informasjonen og varsler om luftkvaliteten på mobiltelefonen via wifi, sier Lindwall.

2000i-, 3000i- og 4000i-seriene har samme runde design, dekker henholdsvis 85, 104 og 130 kvadratmeter, og koster 5.300, 6.000 og 7.000 kroner. Philips har flere modeller i porteføljen, der 800-serien er den rimeligste, til 1.800 kroner.

Airfryer XXL Smart Sense er den første som bruker sensorteknologi til automatisk å justere tid og temperatur. Pris: 3.600,- Foto: Philips.

Kombimodeller

– I halvannet år har vi hatt to kombimodeller, 2000- og 3000-serien, som både renser og fukter luften. De renser luften på samme måte som de rene luftrenserne, med et forfilter, et hepa-filter og et aktivt kullfilter. I tillegg har man enn vanntank, slik at maskinen kan tilføre fuktighet til luften dersom det trengs. Vi har også rene luftfuktere, og på samme måte som kombimodellene har disse sensorer som sørger for at man får ønsket luftfuktighet, verken mer eller mindre, sier Lindwall.

Airfryer XXL Smart Sense

Fra luftrensere til luftfrityr. Philips nye Airfryer XXL Smart Sense som er på tur ut i butikkene og koster 3.600 kroner, bruker sensorteknologi til automatisk å justere tid og temperatur.

Et godt argument for å velge våre Airfryere, er at vi har mye spennende tilbehør

– Våre Airfryere blir stadig mer populære, og på Facebook er det en gruppe som heter «Enklere og sunnere matlaging med Airfryer». Denne har nettopp rundet 10.000 medlemmer, og drives av en virkelig entusiast. Medlemmene utveksler oppskrifter, inspirasjon, råd og tips om hvilken maskin man skal velge, og vi får også mange spørsmål fra dem. Airfryer er virkelig kommet for å bli, og fortjener absolutt sin plass på kjøkkenbenken. Her kan man lage ekstremt mye, til alle døgnets måltider, snacks og ikke minst varme opp restematen slik at den blir velsmakende og ikke bare varm. Det er 2020, og vi ønsker jo ikke lenger å kaste så mye mat, sier Åshild Lange Dehli.

Den elektriske tannbørsten Philips Sonicare DiamondClean 9000 koster 2.200 kroner, inkludert tre børstehoder, glasslader og reiseetui med USB-lader. Foto: Philips.

Sjøstjerne

Rådet er at man skal skifte børstehode til hver årstid

– Du slipper å forvarme ovnen. Det sitter en vifte i toppen og en patent med en sjøstjerneformet bunn gjør at den varme luften sirkulerer 360 grader og fordeler seg rundt maten slik at resultatet alltid blir perfekt. Det doble lokket i bunnen forhindrer at matfettet spruter opp igjen, og det kan sammen med beholderen enkelt rengjøres i oppvaskmaskinen, sier Dehli.

Philips Shaver 7000 har Motion Control-sensoren, som via en app lærer brukeren hvordan barberingen er mest skåsom og effektiv. Foto: Philips.

Kapasiteten er som på den andre XXL-modellen fra Philips på 1,4 kilo.

– Et godt argument for å velge våre Airfryere, er at vi har mye spennende tilbehør, for eksempel til baking, grilling, pizza og snacks. Med disse kan man lage sunn grønnsakschips av kål, bake muffins, kaker og brød, lage grillspyd, steke burger og pizza, bare for å velge noen av de utallige bruksområdene, sier Dehli.

Philips Shaver 5000 har Power Adapt sensoren, som 125 ganger i sekundet skanner motstanden i skjegget tilpasser kraften i bladene etter dette. Foto: Philips.

DiamondClean 9000

Sonicare DiamondClean 9000 er Philips’ nye serie elektriske tannbørster med soniske børstebevegelser.

– Det som skiller disse fra den foregående serien, er at alle kan brukes med en app som med innebygde sensorer og via blåtann viser børstingen. Tannbørsten sier fra hvis du trykker for hardt, og kan automatisk velge hva som er den beste modusen for deg. Rådet er at man skal skifte børstehode til hver årstid, men dette er det nok mange som glemmer. Våre tannbørster sier fra når det er på tide å bytte, og vi har undersøkelser som viser at dette hjelper, sier Dehli.

Philips Shaver Prestige 9000 kan lades trådløst med en Qi ladeplate. Foto: Philips.

SkinIQ-konseptet

Philips kommer med flere serier barbermaskiner, med det nye SkinIQ-konseptet som består av flere teknologier.

Philips OneBlade Face & Body Pro har fått en medfølgende kam som klikkes på slik at man ikke skjærer seg når man barberer seg på kroppen, samt en kam for lengre hårlengder og skjegg. Pris: 1.400,- Foto: Philips.

– Fokuset er at våre barbermaskiner skal takle alle typer hud og skjeggvekst. En av teknologiene, Power Adapt sensor, skanner 125 ganger i sekundet motstanden i skjegget, og tilpasser kraften i bladene etter dette slik at man får en mest mulig skånsom barbering. Motion Control-sensoren merker hvordan du beveger maskinen, og denne snakker også med en app. Poenget er ikke at du skal bruke appen hver gang du barberer deg, men du gjør det de første gangene – og kanskje av og til senere. Da vil appen lære deg å gjennomføre barberingen med færrest mulig bevegelser, igjen slik at du er snillest mulig mot huden. En tredje teknologi, Pressure Guard sensor, registrerer trykket du bruker 30 ganger i sekundet, og gir med et lys signal hvis du presser for hardt eller svakt. Den fjerde teknologien, High-Control Suspension System, er et fjæringssystem som sitter i hodet, og sørger for at det blir riktig press mot huden, sier Dehli.

Den var utviklet for ansiktet, men vi så at den ble brukt litt over alt

Nye barbermaskiner

Skjeggtrimmeren Philips BT9000 Prestige har stålkammene og skjegglengden kan justeres fra 0,4 til 12,4 mm, med trinnvise steg på 0,2 mm. Pris: 1.900,- Foto: Philips.
Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Den nye 5000-serien karakteriserer hun som hverdagsmaskinen til 1.500 kroner for dem som ønsker en rask og effektiv barbering. Den kan brukes vått og tørt, har en trimmer og Power Adapt-teknologien.

7000-serien har i tillegg Motion Control-funksjonen, og skjærehoder spesielt tilpasset dem med sensitiv hud. Her følger en ny rensestasjon med, ifølge Dehli er denne mindre og mer hendig siden den drives av motoren på selve barbermaskinen.

– Senere vil det komme en ny serie med Pressure Guard i tillegg. Shaver 9000 Prestige har alle fire teknologier, i tillegg til NanoTech-presisjonsblader for den ultimate og tette barbering samt en trådløs Qi-ladeplate, sier Dehli.

BT9000 Prestige

BT9000 Prestige er en ny skjeggtrimmer.

– Denne ser helt fantastisk ut, i metallutførelse. Stålkammene kan ikke bøyes, uansett hvor mye press du legger på dem. Tilbakemeldinger vi har fått går på at det med denne stort sett holder med ett strøk, der andre trimmere krever flere. Skjegglengden kan justeres fra 0,4 til 12,4 mm, med trinnvise steg på 0,2 mm, sier Dehli.

OneBlade Face & Body

Skjeggtrimmeren OneBlade har ifølge Dehli vært en suksess for Philips.

– I løpet av høsten passerer vi i Norden én millioner solgte håndtak. Dette er et enkelt og godt verktøy, til å barbere, trimme og ta lengder. Den var utviklet for ansiktet, men vi så at den ble brukt litt over alt – der den kunne møte på hudfolder. Derfor har vi lansert modellen OneBlade Face & Body Pro, der det følger med en kam som klikkes på slik at man ikke skjærer seg når man fjerner hår på andre steder på kroppen. En annen kam brukes hvis man ønsker en lengre hårlengde, for eksempel under armene, og det følger også med et ekstra blad slik at man kan bruke ett i ansiktet og ett på kroppen. Prisen på denne er 1.400 kroner, sier Dehli.

Powered by Labrador CMS