Kamera fra Pentax holder vann

– Vår nye Pentax K10D med 10 megapiksler og helt vanntett kamerahus har fått Pentax tilbake i toppen av speilrefleksmarkedet.

Det sier Jan-Erik Johansen i Fovi AS. Han tror man først og fremst vil selge kameraet gjennom fotofaghandelen og Elkjøp, som er Fovis største kunde på elektronikksiden.

– På kompaktsiden har vi ingen revolusjonerende nyheter, men gode videreutviklinger av tidligere modeller. Optio A30 med 10 megapiksler, bildestabilisering, 3200 ASA og 0,02 sekunder rask utløsertid er en viktig modell. I tillegg har vi Optio W30 som er en videreutvikling av det vanntette konseptet, som nå holder ned til 3 meters dybde. Kameraet er støv- og sandtett, og kan skylles under springen. Også dette kameraet har 3200 ISO som gjør det mulig å ta innebilder uten tilleggslys, sier Johansen.

– Hvor viktig er de vanntette kameraene for Pentax?

– Det er nesten alfa og omega. De har en stor brukergruppe, og spesielt i Norden har disse kameraene solgt veldig bra. Det har noe med klimaet å gjøre, de holder også ned til 10 grader og kan havne i snø eller vann uten problemer.

– Hva gjør dere for å hjelpe butikkene i salgsarbeidet?

– Vi gjør mye gjennom nettstedet vårt og sender informasjon via epost. Fra tid til annen har vi forhandlermøter, spesielt for fotobransjen.

Johansen forteller at Pentax stort set t selges gjennom fotohandelen når det gjelder speilrefleks, og i elektronikkbutikkene når det gjelder kompaktkamera.

Elektro ikke toneangivende

– Er det fordi dere ikke har rimelige nok speilreflekskamera?

– Vi er i tvil om elektronikkjedene vil være de toneangivende når det gjelder speilrefleks, sier Johansen.

Han har arbeidet med foto i 40 år, og forteller at speilreflekskamerasalget de siste par årene har økt betraktelig.

– Kamerafunksjonen i mobiltelefonene har ført til at unge mennesker fra 14 år og oppover er interessert i å ha et skikkelig kamera i tillegg. Denne gruppen har vi hatt problemer med å nå frem til tidligere.

– Hva med styrkeforholdet mellom salgskanalene?

– De store elektronikkjedene har en fordel gjennom sine mange utsalgssteder, samt at de holder et utrolig høyt nivå på sin betjening – spesielt når det gjelder kompaktkamera. Fortsatt mangler de noe når det gjelder speilrefleks.

– Vil dette endre seg?

– Jeg har problem med å se dette, siden en speilreflekskunde er mer krevende enn en ordinær forbruker. De kan mye mer om produktene, og har flere spørsmål.

– Hvor tror du folk vil se bildene sine i fremtiden?

– Folk har begynt å lage papirbilder igjen, ikke minst er det kvinnene som sørger for at familiealbumene igjen er i bruk.

Powered by Labrador CMS