KYGO HENTER MER PENGER

Kygo Life henter inn 15 millioner kroner, og artisten selv går inn med ti av disse og blir majoritetseier i selskapet.

Publisert

Samtidig etablerer selskapet et fotfeste i de store markedene i Europa.

– Kyrre har hele tiden spilt en viktig rolle i produktutviklingen til Kygo Life. Nå tar han steget inn som største eier i selskapet. Den tilliten er vi glad for, sier Jon Inge Gullikstad, administrerende direktør i Kygo Life, i en pressemelding.

Jon Inge Gullikstad går selv inn med de resterende fem millioner kronene.

Ifølge selskapet selv har Kygo Life tredoblet sin omsetning i første halvår av 2018. Nå er selskapet klar for verden og har nylig inngått en samarbeidsavtale med Aqipa, som gir Kygo Life bred distribusjon i Tyskland, BeNeLux, Frankrike, Portugal, Italia, Spania, Østerrike og Sveits. Det tyske selskapet distribuerer blant annet Bang & Olufsen.

– Kygo Life har hele tiden hatt en ambisjon om å lykkes internasjonalt. Selv om vi er et ungt selskap, har vi allerede skapt en sterk merkevare med en kritikerrost produktportefølje. Nå er vi klare for å ta steget ut i verden, med Kygo som største eier, sier Gullikstad.

I 2017 utviklet Kygo Life en rekke nye lydprodukter og etablerte et team bestående av eksperter på design, teknologi og lyd, blant dem den danske lydnestoren Peter Larsen. Larsen har i en årrekke jobbet med aktører som blant annet Bang & Olufsen, Apple, JBL og KEF.

– Kygo Life kom til meg med et tydelig mål: Ledende lydkvalitet innenfor sitt segment. Ingen på teamet aksepterte noe mindre. Det er fantastisk å jobbe med noen som er så kompromissløse med tanke på kvalitet, sier Larsen i pressemeldingen.

2017 har vært preget av store investeringer i utvikling av Kygo Lifes nye lydprodukter, noe som resulterte i et driftsresultat på minus 10,6 millioner kroner.

– De nye lydproduktene ble noe forsinket og kom først på markedet i november. Det merkes i et regnskap som gjøres opp 31.12. Nå har vi vist at vi kan levere topp lydkvalitet i vårt segment og vi har samlet et lag som jobber godt sammen. Den grunnmuren bygger vi videre på i 2018, sier Finn Kristoffer Larsen, salgsdirektør i Kygo Life.

Også i USA har Kygo Life tiltrukket seg friere. Det har blant annet ført til et samarbeid med Google for å utvikle et nytt lydprodukt med Google Assistant.

– Vi er stolte over å få samarbeide med de beste i klassen på teknologi. Det er en stor tillitserklæring til merkevaren vi holder på å bygge, og åpner mange dører for oss, avslutter Gullikstad.

Powered by Labrador CMS