Med innebygde røyk- og varmesensorer skal NightSafe gjøre det trygd å lade om natten. Foto: Target

NORSK OG TRYGG MOBILLADER

Med innebygde røyk- og varmesensorer skal NightSafe gjøre det trygd å lade om natten. Foto: Target

– Mobilladeren NightSafe har både røyk- og varmesensor, innebygd alarm og kutter strømmen hvis noe er galt, sier Roger Berg i Target United.

Publisert Sist oppdatert

Han er salgssjef og medeier i selskapet som er distributør av det norskutviklede produktet. NightSafe kommer i to utgaver, for iOS med Lightning-plugg og Android med USB-C. Prisen er 900 kroner.

Target United holder til på Rolvsøy mellom Sarpsborg og Fredrikstad i Østfold, og det er nettopp i Fredrikstad at NightSafe er utviklet.

Salgssjef og medeier Roger Berg i Target United med den norske mobilladeren NightSafe. Foto: Target
Salgssjef og medeier Roger Berg i Target United med den norske mobilladeren NightSafe. Foto: Target

– Historien er ganske flott, og det hele startet i 2017 da en av brukerne ved Fasvo hadde ideen til en trygg mobillader. Dette er et kommunalt selskap som hjelper mennesker med ulike utfordringer til å delta i arbeidslivet, og sammen med et lokalt reklamebyrå tok de tak i ideen og utviklet produktet. Produksjonen skjer i Kina, produktet er sertifisert av Nemko og EMC, og det pakkes og distribueres i Fredrikstad av Fasvo, sier Berg.

Target United kom først inn i bildet da utvikling, produksjon og sertifiseringer var på plass.

Enestående i markedet

– Vi selger og distribuerer produktet, og har sammen med Fasvo planlagt hvordan NightSafe skal lanseres i det norske markedet. Vi har hatt testsalg hos noen lokale forhandlere for å se hvordan markedet responderer, og tilbakemeldingene er svært positive. Foreløpig er det produsert 5.000 enheter, så her må handelen kjenne sin besøkelsestid, sier Berg.

Han mener NightSafe er et produkt mange vil ønske seg og kjøpe, så snart de får høre om det.

– Her får du virkelig mye for pengene, sammenlignet med en billiglader til 150 kroner. Det generelle rådet er jo at man ikke skal lade mobilen om natten, men NightSafe gjør dette mulig på en trygg måte. Vi har søkt og undersøkt markedet på verdensbasis, og har ikke klart å finne noe tilsvarende produkt, sier Berg.

– Kan det tyde på at det ikke er noe marked for det?

– Det har de vel sagt om alle nye produkter, ler Berg.

I esken følger det også med en lett reiseveske. Foto: Target
I esken følger det også med en lett reiseveske. Foto: Target

– Mange er bekymret for å lade om natten, og vi tror de vil være villige til å betale 900 kroner for å lade trygt. Dessuten egner NightSafe seg supert som en basestasjon og lader du kan ha stående ved siden av PCen, sier Berg.

Trådløs versjon kommer

Som nevnt sitter det to sensorer i produkter; en røykvarsler og en varmesensor, som føler om telefonen blir overopphetet.

– Enheten er såpass høy for at røykkammeret skal fange opp røyken og føre den til sensoren. Hvis røyk eller varme detekteres, går alarmen og ladingen brytes, sier Berg.

– Hva var deres umiddelbare reaksjon da dere ble kontaktet av Fasvo?

Siden vi allerede har flere produkter i samme kategori, som sikkerhetstimere og røykvarslere fra Capidi, vet vi at dette er ting folk kjøper

– Vi synes selvsagt at dette er et svært spennende konsept, og siden vi allerede har flere produkter i samme kategori, som sikkerhetstimere og røykvarslere fra Capidi, vet vi at dette er ting folk kjøper, sier Berg.

– Hvilke ambisjoner har dere?

– Vi har nettopp startet salget av NightSafe, og har store forventninger til dette. Samtidig er vi sammen med Fasvo i gang med å utvikle neste generasjon, som vil være en trådløs variant. Vi fikk ganske snart tilbakemeldinger om at markedet ønsker seg en trådløs lader, der telefonen lener seg inntil en induktiv lader, og da kan samme modell selges både til iOS- og Android-brukere. Vi ser på varianter på 15 og 18 watt, sier Berg.

Target United mener mange vil bruke NightSafe som base og lader til mobilen ved siden av PCen. Foto: Target
Target United mener mange vil bruke NightSafe som base og lader til mobilen ved siden av PCen. Foto: Target
Powered by Labrador CMS