LAGER BILDER TIL FOTOBRANSJEN

Noritsu er en av de store leverandørene av utstyr for fremkalling og kopiering av bilder. Nå er også disse maskinene heldigitale.

– Vi arbeider med produksjonsutstyr til forretningsmarkedet, og vi snakker da om fotobransjen. Utstyret vårt opererer med alle typer formater og ulike volumstørrelser, forteller Kjell F. Storvik, markedssjef for Synigo Norway som er agent for Noritsu i Norge.

Det finnes fortsatt kjemibasert produksjonsutstyr å få kjøpt, men Storvik forteller at det kun er til noen få kunder som har meget stor produksjon. Dagens Noritsu-maskiner arbeider med blekkbaserte løsninger og skal være meget kostnadseffektive. I tillegg legger Storvik vekt på at maskinene er meget miljøvennlige.

Styrt av forretningen

Bildeskriverne som er satt inn i fotoforretningene blir styrt av de ansatte og ikke av forbrukerne, slik tilfellet er med de såkalte fotokioskene.

– Den såkalte bildefangsten skjer på flere måter, gjerne i form av en kiosklignende løsning og automatisk, slik at forbrukeren gjør jobben selv. Det likner altså på andre bildekiosker som står løst i butikken, sier Storvik.

Når bildene er ferdig produsert, betaler kunden regningen i kassen og får bildene utlevert over disk. Storvik forteller at man også arbeider med løsninger slik at kundene kan ta bildene direkte fra maskinen selv. De nye Noritsu-stasjonene kan lage bilder i mange formater fra tradisjonelt 10x15 cm til ganske store bilder på lerret. Også de store formatene kan leveres direkte i butikken, men det avhenger selvsagt av hvilket utstyr forretningen har til montering av bilder laget på lerret.