Lanserer klesoppfrisker på motemoloen i Paris

Whirlpool har inngått et samarbeid med moteformgiveren Antonio Berardi i forbindelse med lanseringen av Prêt-à-porter.

Apparatet "Prêt-à-porter" er en bærbar klesoppfrisker som skal tørke, friske opp og glatte ut klær og tekstiler uten stryking eller rensing ? men ved hjelp av varm, fuktig luft.

- Dette er et stort designgjennombrudd for Whirlpool. Avtalen med Berardi representerer en felles kreativ visjon, og er en anerkjennelse fra moteindustrien for produktet og Whirlpool som merkevare, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Blant kundene til Berardi finner vi artister som Madonna og Kylie Minogue. Under moteuken i Paris presenterer Berardi en egen Prêt-à-porter-kolleksjon. Denne er inspirert av stoffer som fungerer best i klesoppfriskeren Prêt-à-porter, for eksempel kashmir, ull, silke, blandede og syntetiske stoff.

- Designklær er kanskje ikke alltid de mest praktiske å stelle. Alt som hjelper plaggene å beholde sitt beste utseende må være en fantastisk nyhet. For meg er det veldig spennende å samarbeide med Whirlpool. Klesoppfriskeren kommer til å ha en enorm innvirkning på hvordan folk behandler favorittplaggene sine, sier Antioni Berardi i pressemeldingen fra Whirlpool.

Spesialutgave

Selskapet har sammen med Berardi laget en spesialutgave av klesoppfriskeren som blir solgt i utvalgte butikker i Europa i høst. Apparatet bruker ingen kjemiske tilsetninger, kun vann.

- Dette er en revolusjon innen stell av klær. Ikke nok med at du slipper mange unødige og kostbare besøk på renseriet, du kan ha med deg Prêt-à-porter når du er ute og reiser, sier produktsjef Jon Haraldsen hos Whirlpool.

Prêt-à-porter skal egne seg spesielt godt til ullplagg, syntetfibrer og silke. Kraftigere bomullsplagg og lin kan det være nødvendig å strekke litt mer med lodd som følger med. Hele prosessen tar 20-40 minutter, avhengig av materiale. Prêt-à-porter kan også brukes til fuktige eller våte tekstiler, som et bærbart tørkeskap. Ved tørking skal det ikke tilsettes vann. Prêt-à-Porter er et nytt og patentbeskyttet produkt fra Whirlpool, et supplement til vanlig kjemisk rensing. Apparatet skal kunne fjerne lukt fra sigarettrøyk, matlaging, kroppslukt og parfyme. Enheten veier 13 kilo, og koster 3.500,-

Prêt-à-porter

Til forskjell fra Haute couture, som er eksklusive målsydde plagg, er Prêt-à-porter ferdigsydde og ofte ungdommelige klær. Prêt-à-porter oppsto på 1960-tallet da unge formgivere ville skape en mote uavhengig av Haute couture. Kilde: Wikipedia.

Powered by Labrador CMS