LG FØRST MED FIRE KJERNER

LG presenterte tre hovedsatsingsområder på årets utstilling: LTE og høy ytelse, skjermkvalitet og design. Modell Optimus 4X har fire-kjerners prosessor.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er de tre bena vi skal arbeide med i år, og jeg vil si det først og fremst gjelder mobil på denne messen, men det er også aktuelt for TV, brett og andre skjermprodukter.

Det sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist på mobil kommunikasjon hos LG Electronics Nordic AB.

Neste generasjon

Målsettingen vår er at folk skal kjenne igjen disse detaljene og si at dette er en LG-telefon

Ejebro karakteriserer LTE-produktene som nestegenerasjons telekom-utstyr. Det er mobile nettverk med høyere overføringskapasitet som kan brukes til å surfe på internettinnhold med høy oppløsning og typisk 3D-video. Han legger også stor vekt på at det kommer spill som vil kreve LTEs kapasitet.

– Her på messen er vi stolte over å presentere den nye mobiltelefonen Optimus LTE. Den kommer til Norden i annet kvartal og blir først lansert i Sverige, fordi de der er kommet lengst med utbyggingen av 4G. Optimus LTE kommer med 4,5 tommers skjerm. LG kaller den True HD IPS. Det betyr at skjermen har HD-gjengivelse med oppløsning på 329 bildepunkter per tomme. Det mener Ejebro må til for å vise bildekvaliteten i for eksempel de nye spillene tilpasset 4G. Telefonens prosessor er på 1,5 GHz med to kjerner. Telefonen får internminne på åtte GB og kamera har åtte megapiksler bildebrikke. I Sverige vil telefonen før subsidier trolig koste i overkant av 6.000 kroner. IPS-betegnelsen går også igjen i TV-paneler og dataskjermer fra LG. Teknologien i skjermen skal gi meget god betraktningsvinkel og naturlig fargegjengivelse.

I fjor lanserte LG sin første 3D-telefon. Det kommer en ny modellutgave med denne funksjonaliteten, men LG toner den en del ned i forhold til lanseringen i fjor.

– Men 3D er fortsatt viktig for oss fordi det omfatter alle skjermproduktene, sier Ejebro.

Også den nye 3D-modellen blir lansert i Norden senere i år.

Fire kjerner

I Barcelona viste LG Optimus 4X HD, som skal være verdens første mobiltelefon med prosessor som har fire kjerner. Også denne telefonen får skjerm av type True HD. I fjor var LG først ute med to-kjerners prosessor i mobiltelefonen Optimus 2X. Modell 4X litt større skjerm enn LTE-modellen, 4.7 tommer. Prosessorhastigheten er 1,5GHz. I tillegg til de fire kjernene i hovedprosessoren har 4X-telefonen en ekstra kjerne med funksjonalitet energisparing. Den ekstra kjernen tar hånd om funksjoner som telefonen bruker fra tid til annen, for eksempel dataoppdatering. Virkningen av den betyr at de fire kjernene i hovedprosessoren får lengst mulig driftstid per batterilading.

– Med fire kjerner åpner vi helt nye muligheter, ikke bare strømming av store datamengder, men også for å kunne bruke mobilen som en spillkonsoll, sier Ejebro.

L-design

LGs tredje satsingsområde går på begrepet L-design. Det nye designet ble lansert i modellen Prada Phone som kom på markedet i begynnelsen av året. Den blir etterfulgt av modellene Optimus L3, L5 og L7. Designet kjennetegnes ved rette linjer og skarpe hjørner, derav bokstaven L. Telefonkabinettet har metalldetaljer med strukturert bakside, som skal gjøre at telefonene ligger godt i hånden.

– Målsettingen vår er at folk skal kjenne igjen disse detaljene og si at dette er en LG-telefon.

L3, den rimeligste av modellene med 3.2 tommers skjerm, er allerede i markedet. Den har prosessor på 800 MHz. Kameraet har bildebrikke på tre megapiksler. Modellen L5 har fire tommers skjerm med høyere oppløsning en L3. Kameraet har bildebrikke fem megapiksler. L7 har 4,3 tommers skjerm og en såkalt wide VGA-oppløsning. Prosessoren her er på 1 GHz. Alle modellene har Android operativsystem.

Powered by Labrador CMS