Produktsjef i LG, David Montanya, viser fram den siste flaggskipmodellen fra selskapet under årets Mobile World Congress. Foto: Marte Ottemo

NY TOPPMODELL FRA LG

LG lanserer sitt nye flaggskip, G6, og går bort fra forgjengerens modulbaserte løsning.

Publisert

Under fjorårets Mobile World Congress-messe lanserte LG et helt nytt konsept med sin G5-telefon, nemlig moduler som kunne kobles på i enden på telefonen, slik at forbrukeren selv kunne koble på ekstra batteri, et dedikert kamera eller en hodetelefonforsterker, blant annet.

I år har selskapet gått bort fra den modulbaserte løsningen, og pakket alle spesifikasjonene inn i selve telefonen.

Nytt skjermformat

LGs produktsjef David Montanya viser fram selskapets nyeste flaggskip, G6, under årets Mobile World Congress i Barcelona.

– G5 var veldig spennende og hadde mange nyheter, men vi var litt for tidlig ute. I år har vi tatt et steg tilbake og lyttet til våre kunder, og de ga oss fem ønsker; større skjerm, mindre kropp, vann- og støtsikkerhet og bedre kamera, sier David Montanya til fagbladet Elektronikkbransjen.

Vi har gjort en liten omorganisasjon på mobil i LG, men ryktene om at vi skal trekke oss ut av det norske markedet stemmer ikke

Designmessig legger man først merke til at skjermen er trukket betraktelig lengre ut mot kantene enn de fleste av konkurrentene, noe som betyr at skjermen har fått et aspekt på 18:9 (eller 2:1 om du vil).

– Vi ser en ny trend i 2017, med 18:9-formatet for film. Vi er de første som kommer med dette, og det finnes allerede mye innhold i dag. Netflix har flere produksjoner i 18:9, og det samme med Amazon. Vi har også HDR-støtte for video, der er vi også først ute, og både Netflix og Amazon gikk ut under kongressen i år og sier de skal støtte HDR på mobil, sier Montanya.

Med 18:9 får du altså plass til en mye større skjerm i mobilen, selv om den har samme fysiske størrelse som før. LG G6 klarer å pakke inn en 5,7 tommer stor skjerm i en kropp som måler 14,89 x 7,19 x 0,79 cm.

– Det er også veldig mange applikasjoner, som for eksempel kalender, som virker veldig bra med 18:9, sier produktsjefen.

Tror på Norge

LG G6 er også første mobil fra selskapet som er vanntett, med en IP68-sertifisering. Den kjører den raskeste versjonen av Snapdragon 821-brikken, og Android med LGs eget grensesnitt på toppen.

Vi ser en ny trend i 2017, med 18:9-formatet for film

LG er også første mobilprodusent som får Google Assistant, foruten Google selv. Den forstår foreløpig kun engelsk, så setter du norsk som primærspråk får du den vanlige talestyringen Google Nå.

Koreanerne har også videreført tradisjonen med to kamera på baksiden, begge med 13 megapikslers oppløsning. Nytt i G6 er at også kameraet i front har fått vidvinkel, slik at du får med alle kompisene på selfiene dine.

– Når får vi se G6 i norske butikker, og hva blir prisen?

– Jeg får ikke fortelle eksakt dato ennå, men blir i mai et sted. Og prisen blir i flaggskip-sjiktet, sier Montanya.

LG har fortsatt tro på det norske mobilmarkedet, og stokker nå om i organisasjonen.

– Vi har gjort en liten omorganisasjon på mobil i LG, men ryktene om at vi skal trekke oss ut av det norske markedet stemmer ikke. Vi ser et stort potensial i mobilmarkedet for LG, særlig med G6 som vi ser har massemarked-potensial. Den siste tiden har vi hatt et team i Storbritannia som styrer Nord-Europa, men vi skal nå ansette to nøkkelkundeansvarlige for Norden, avslutter Montanya.

Powered by Labrador CMS