LG Optimus G

Pressemelding fra LG Electronics 20. september 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

LG OPTIMUS G – VERDENSLEDENDE TEKNOLOGI OG NYTENKENDE BRUKERGRENSESNITT

LG har nå presentert LG Optimus G – selskapets nye premium smarttelefon med et nytenkende og intuitivt brukergrensesnitt og innovativ hardware. Optimus G har støtte for LTE og kommer med en kraftfull firekjerners Snapdragon S4 Pro-prosessor, bransjeledende skjermteknologi samt et nyutviklet batteri. LG har laget et elegant design med ekte premium følelse og et enkelt kraftfullt grensesnitt med smarte funksjoner. Dette gir en forbedret brukeropplevelse sammenlignet med dagens smarttelefoner.  

-Det er ikke ofte man kan bruke ordet banebrytende for nye smarttelefoner i dag, men LG Optimus G er et slikt produkt. Flere av våre søsterselskaper innen LG Group har samarbeidet i utviklingen av Optimus G, noe som gjør at telefonen har den absolutt beste teknologien vi har å tilby når det gjelder skjermteknologi, batteri og design, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for Mobile Communications hos LG Electronics.  

-I dag prater man også om viktigheten av UX, User Experience, og brukeropplevelsen er noe som har vært fokus i utviklingen av Optimus G. Brukerne kommer til å oppleve et nytenkende grensesnitt og smarte funksjoner som QSlide, som på en helt ny måte optimaliserer og forenkler hverdagen, sier Kristoffer Ejebro.  

Enestående teknologi fra bransjeledende selskap

Optimus G er markedets første firekjerners LTE smarttelefon med 4G-kapasitet, og kompletterer den forbedrede brukeropplevelsen med suveren ytelse gjennom Qualcomms firekjerners Snapdragon S4 Pro-prosessor med tilhørende Adreno 320 grafikkprosessor. Med unik skjermteknologi som Zerogap Touch og True HD IPS+Display fra LG Innotek og LG Display har man lyktes med å gjøre skjermen 27 prosent tynnere enn tidligere, noe som gjør at LG Optimus G tilbyr den tynneste, skarpeste og tydeligste seeropplevelsen hittil. Det nyutviklede batteriet fra LG Chem beholder kapasiteten i flere ladesykluser enn tidligere batterier, slik at brukeren kan benytte seg av Optimus G og dens funksjoner lengre enn andre smarttelefoner.  

Nye funksjoner for cross-tasking Med pålitelig og rask ytelse gir Optimus G ikke bare mulighet for multi-tasking, LG introduserer nå begrepet «cross-tasking». Mens multi-tasking innebærer å ha ulike applikasjoner i gang samtidig, betyr cross-tasking at brukeren kan benytte applikasjonene simultant og utføre flere komplekse oppgaver samtidig på skjermen.

Noen innovative funksjoner som presenteres i Optimus G er:  

•QSlide: Denne funksjonen viser virkelig nytten ved cross-tasking. Den tillater brukeren å anvende to programmer eller funksjoner samtidig på skjermen ved hjelp av et gjennomsiktig lag. For eksempel kan man sende en tekstmelding samtidig som man ser på en video eller skrive en mail mens man ser på et kart.  

•Live Zooming: Med Live Zooming kan brukeren zoome inn og ut på bilder, også når en video spilles av. For eksempel kan man zoome inn på et veiskilt i videoen man spiller av, for å identifisere hvor filmingen har pågått.  

•Dual Screen-Dual Play: Foruten å speile innholdet mellom smarttelefon og TV, tillater denne funksjonen brukeren å vise ulikt innhold på hver skjerm. Eksempelvis kan en presentasjon vises på en TV samtidig som Optimus G viser de medfølgende presentasjonsnotatene.

•Icon Personalizer: Med denne funksjonen kan brukeren tilpasse ikoner gjennom å redigere deres størrelse og legge til bilder, slik at de mest brukte applikasjonene blir mer synlige og lettere tilgjengelig.  

Dessuten gir smarte og morsomme kamerafunksjoner i Optimus G brukeren muligheten for å fange de spesielle øyeblikkene i livet. Blant annet er kameraet utstyrt med en smart lukker som bidrar til å stabilisere et ustødig kamera eller et objekt i bevegelse og lukkertiden justeres for best mulig bilde. Med stemmeaktiveringsfunksjonen er det enkelt å ta et bilde ved bare å si «cheese» eller «kimchi». Det finnes også en funksjon for regulering av lys som aktiveres automatisk når kameraet benyttes i mørkere miljøer, dette for å oppnå bilder med minst mulig støy.  

Et mesterverk med tidløst design

Optimus G er basert på LGs unike design-DNA, og er en fin blanding av innovativ teknologi og stilren design. LG har utviklet et patentert designkonsept, LG Crystal Reflection. Dette kan man blant annet se på baksiden av Optimus G, som er laget av ekte glass for en mer luksuriøs følelse. Baksiden viser ulike mønstre avhengig av den reflekterende vinkelen og lys, noe som gir telefonen et iøynefallende tredimensjonalt og juvel-lignende utseende.  

Pris og tilgjengelighet

LG Optimus G lanseres i Korea i september 2012, etterfulgt av Japan og andre utvalgte markeder i oktober. Lansering i Europa er beregnet i første kvartal 2013. Lokale priser vil bli kunngjort nærmere lanseringen.  

Tekniske spesifikasjoner  

•Chipset: 1.5GHz Krait CPU Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro processor Quad-Core og LTE  

•Operativsystem: Android 4.0 Ice Cream Sandwich  

•Nettverk: 2G/3G/LTE  

•Skjerm: 4.7” WXGA True HD IPS Plus (1280 x 768 pixels) / 15:9 ratio  

•Minne: 32 GB  

•RAM: 2GB DDR  

•Kamera: 8 eller 13.0 MP (avhengig av region)  

•Batteri (mAh): 2,100 (570Wh/L) / Samtaletid: 15 tim / Standby: 335 timer  

•Størrelse: 131.9 x 68.9 x 8.45 mm  

•Vekt: 145 g  

•Øvrig: Bluetooth 4.0, Wi-Fi, USB 2.0 HS, A-GPS, MHL och DLNA, NFC

  *Eksakte spesifikasjoner for den europeiske versjonen vil medeles nærmere lansering

Powered by Labrador CMS