LG MED GOOGLE-TELEFON

LG og Google lanserer Nexus 4, det nyeste tilskuddet til Googles Nexus-serie.

Publisert Sist oppdatert

Det har allerede stormet rundt LG og Googles nyeste telefon. Nexus 4 skulle egentlig vært presentert på et Android-arrangement i New York, men lanseringen ble avlyst på grunn av stormen ”Sandy”.

LG og Google

Dette er første gang vi samarbeider med LG for å bygge et Nexus-produkt

Nå som uværet er blåst over, er det klart for siste skudd på stammen i Googles Nexus-serie. Telefonen er sam-utviklet av LG og Google, hvor førstnevnte står for maskinvaren.

– Dette er første gang vi samarbeider med LG for å bygge et Nexus-produkt. Deres ekstraordinære kompetanse har bidratt stort til prosjektet, og resultatet er et produkt som er fullspekket av funksjoner, kjennes bra å hånden og er lynraskt under dekselen, sier Andy Rubin, seniordirekt for mobilt og digitalt innhold hos Google i en pressemelding. 

Her hjemme tror LG på at Google-merkevaren vil bidra positivt til salget av Nexus 4.

– Det vil defintivt han en sterk innvirkning positivt, sier Rizah Konjic, produktspesialist for mobil i LG Norge til fagbladet Elektronikkbransjen.

Nye forbedringer i operativsystemet

Nexus 4 kommer med siste versjon av Android, 4.2, som fortsatt går under kodenavnet ”Jelly Bean”. Den nye versjonen av operativsystemet skal være relativt likt forgjengeren 4.1, men noen nyheter er det.

OS-et skal blant annet ha blitt mye raskere, og fått støtte for trådløse skjermer. Løsningen er basert på Miracast, en bransjestandard som gjør det mulig å streame lyd og bilde til TVer fra mobil og nettbrett. Ved å koble en Miracast-adapter til en  eksisterende TV, kan du deretter speile det du ser på mobil- eller nettbrettskjermen til TV-skjermen. Etter hvert vil det også komme TVer med Miracast innebygget.

Med Android 4.2 kan man også ta bilder i alle himmelretninger, og sy dem sammen til ett bilde hvor en kan bevege seg både sidelengs, oppover og nedover for å se hele bildet. Google kaller den nye funksjonen for Photo Sphere, og løsningen ligner litt på det den som allerede finnes i Google Street View.

Flere brukere på én mobil

Oppdateringen har også støtte for flere brukerkontoer, slik at man nå kan låne bort Android-nettbrettet eller mobilen til barna, venner eller samboeren uten å være redd for at noen kan snoke i filene dine, eller endre innstillingene dine.

Hver bruker kan ha sitt eget oppsett på nettbrettet, og sitt eget sett med apper, spill, widgeter, og så videre. Har flere brukere på samme nettbrett de samme spillene installert, vil hver bruker se sine egne highscores.

Android 4.2 har fått et forbedret tastatur med støtte for såkalte ”gestures”. Det betyr at du kan skrive ved å dra fingrene fra bokstav til bokstav, og tastaturet forutser og gjetter seg frem til hvilket ord du sannsynligvis har tenkt å skrive,

Ingen 4G-støtte

På maskinvaresiden har Nexus 4 fått et åtte megapikslers kamera og en 4,7 tommer stor skjerm med oppløsning på 1280x768 piksler og 320ppi.

Nexus 4 kommer med en kraftige firekjerners Qualcomm Snapdragon S4 Pro-prosessoren, og med 2GB RAM skal dette være den raskeste smarttelefonen på markedet, ifølge LG selv.

Minnet er på 16 GB, og Nexus 4 støtter også trådløs lading og har NFC-støtte, Det er imidlertid ikke lagt inn støtte for det nye 4G-nettet.

Det er foreløpig ikke helt klart når mobilen kommer i salg i Norge.

– Vi har dessverre ikke en konkret dato, men vi regner med før jul, sier Konjic. Heller ikke prisen er klar i skrivende stund.

Powered by Labrador CMS