LG Hom-bot Square

Pressemelding fra LG Electronics 8. januar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

ROBOTSTØVSUGEREN LG HOM-BOT GJØR RENT I ALLE HJEMMETS HJØRNER

Vårens nye robotstøvsuger fra LG har allerede før nordisk lansering blitt kåret til best i test hos et av Sveriges ledende konsumentmedier. LG Hom-bot Square lanseres i to serier med totalt fire modeller i ulike farger, og gjør rengjøringen til en ren fornøyelse. 

I løpet av våren lanserer endelig LG Electronics robotstøvsugeren LG Hom-bot Square på det nordiske markedet. Støvsugeren lanseres i to ulike serier – LG Hom-bot Square DualEye i fargene Ruby Red, Mirror Black og Italian Red samt LG Hom-bot Square SingleEye i Titan Silver.

LG Hom-bot Square er mesteren på å fjerne støv. Den rektangulære formen, ekstra lange børstehoder og LGs Corner Master-teknikk sørger for at robotstøvsugeren kommer til å støvsuge med perfekt resultat – til og med i husets utforderende hjørner. I tillegg har den en innebygd turbo-funksjon som automatisk øker hastigheten på børstene når apparatet registrerer at det står på en matte.

Når konsumentmediet Råd & Rön i høst testet toppmodellen Hom-bot Square DualEye (VR62701LVMB i Mirror Black) ble støvsugeren kåret til best i test. Modellen fikk toppkarakter i kategoriene støvoppsamling (her inngår til og med dyrehår), lydnivå og støvbeholder. Den ble også kåret som den mest stillegående av alle testmodellene, med et lydnivå på minimale 53db i følge Råd & Röns målemetode. I tillegg fikk støvsugeren toppkarakter for enkel tilgang og rengjøring av støvbeholderen.

- Vi er svært begeistret over at Hom-bot allerede har blitt kåret til best i test hos Råd & Rön. LG Hom-bot tar begrepet robotstøvsuger til et nytt nivå med sitt unike design og avansert kamerateknologi. Resultatet er at Hom-bot gir fantastiske rengjøringsresultater, sier Sebastian Bengtsson, nordisk produktsjef for Home Appliances hos LG Electronics.

Virituelt kart finner frem i hjemmet

I motsetning til den enklere robotstøvsugeren har toppmodellen Hom-bot Square DualEye to innebygde kameraer som tilsammen danner et kart over hjemmet ditt. Dette gjør at roboten kan navigere mer nøyaktig. I tillegg er alle modellene utstyrt med ultralydsensorer som hjelper støvsugeren med å mer nøyaktig beregne avstanden til eventuelle hindringer, slik at den ikke kolliderer med vegger og møbler- eller ved et uhell faller utfor trappetrinnene.

LG Hom-bot Square er også en pålitelig medhjelper. Det virtuelle kartet hjelper støvsugeren med å huske hvor den var, så den kan gå tilbake til nøyaktig samme sted om den skulle bli løftet eller flyttet til et annet sted i hjemmet. Det samme skjer hvis det skulle bli for lavt batterinivå, og behovet for lading oppstår. I disse tilfellene kjører Hom-bot Square for egen maskin til ladestasjonen, for deretter å fortsette støvsuging der arbeidet ble avbrutt.

Robotstøvsugeren har også en ekstra stor og lettømt støvbeholder, samt et tilbehørssett med mikrokluter og montasjeplate for effektiv støvtørking på harde gulv .

Pris og tilgjenglighet

På det norske markedet kommer LG Hom-bot Square til å lanseres i fire ulike modeller i løpet av våren 2014. Veiledende pris går fra 4 995 NOK for Hom-bot SingleEye til 6 995 NOK for Home-bot DualEye med komplett utstyrspakke.

DualEye

·  VR62701LVM HOM-BOT Square 3D Ruby Red 

·  VR6270LVMB HOM-BOT Square 3D Mirror Black

·  VR62601LV HOM-BOT Square Italian Red

SingleEye

·  VR6340LV HOM-BOT Square Titan Silver