DEN FJERDE SMARTKLOKKEN

Watch Urbane 2nd er den fjerde smartklokken fra LG. Den har formen til en klassisk klokke, med tre knapper på høyre side.

Publisert Sist oppdatert

– Klokken har en diameter på 44,5 mm, og den er IP67 vanntett. Skjermen er på 1,38 tommer med 348 ppi, noe om gir et svært skarpt bilde. Den har verdens første Hexagon-batteri, som er utviklet av LG, på 160 mAh. Den er alltid tilkoplet, med blåtann, wifi, 2G/3G/LTE. Remen er et TPSiV Elastomer Band, glasset Gorilla 3, og klokken er 14 mm tykk, sier produktplanlegger Sungjin Lee i LGs divisjon for mobilkommunikasjon.

LG Watch ble lansert i juli 2014, som det første produktet i Android Wear-serien. I oktober 2014 kom G Watch R, i april 2015 Watch Urbane, og nå lanseres Watch Urbane 2nd, som kommer i handelen i Norge neste år.

Antennen ligger i remmen, som kommer i fire utførelser. Bakdekslet kan åpnes slik at man kan bytte nano sim-kortet.

Den har verdens første Hexagon-batteri, som er utviklet av LG, på 160 mAh

3D-effekt

– De 12 skjermbildene er med 3D-effekt, slik at de endrer seg etter hvordan klokka beveger seg. Klokken har GPS, og kan endre tid automatisk hvis man er på reise. Minnet er på 4GB. Pulsmåleren kan brukes til trening, og klokka gir beskjed om man skal øke eller minske intensiteten, sier Lee.

Watch Urbane 2nd har sensorer for akselerometer, gyro, kompass og barometer, disse er åpne slik at app-utviklere kan bruke dem.

Lee viser også frem smarttelefonen Nexus 5X, som når dette leser er ute i butikkene.

– I 2012 lanserte LG i samarbeid med Google Nexus 4. Året etter kom Nexus 5, og med Nexus 5X viser vi posisjonen begge selskapene har når det gjelder innovasjon og teknologisk lederskap, sier Lee.

Telefonen har det nye operativsystemet Android 6.0, kanskje bedre kjent som Marshmallow.

USB Type C

– Vi tar også i bruk USB Type C, som er den nye standarden som ikke lenger er avhengig av at pluggen settes i én vei. Doze er en modus for strømsparing, som dobler batteritiden sammenlignet med Android Lollipop. Når telefonen ikke er i bruk går Android Marshmallow i dyp søvn, og apper som går i bakgrunnen bruker lite til ingen strøm, sier Lee.

Han demonstrerer fingeravtrykksensoren på baksiden, og at man kan sjekke tiden og varsler uten å vekke opp hele telefonen.

IPS-skjermen er på 5,2 tommer, vekten er 136 gram. Hovedkameraet er på 12 MP, i front på 5 MP. Batteriet er på 2700 mAh, prosessoren er en Qualcomm Snapdragon 808 med 1,8 GHz Hexa-Core CPU. Minnet er på 16 eller 32 GB, telefonen støtter ikke mikro-SD.

– Google ønsker at brukerne skal lagre ting i skyen, samtidig som dette gjør at telefonen blir raskere, sier Lee.

Powered by Labrador CMS