FARGERIKE ARBEIDSJERN

Den norske ambassadøren i Spania var innom Microsofts stand for å få med seg de siste mobilnyhetene fra selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Den norske ambassadøren i Spania, Johan Christopher Vibe, var blant dem som tok turen innom Microsofts stand under årets MWC-messe. IKT-Norge hadde invitert ambassadøren til messen, og han åpnet også bransjeorganisasjonens norske paviljong.

Hos Microsoft møtte Vibe skandinavisk sjef for mobil, Ossi Korpela, og fikk en gjennomgang av de to nye modellene selskapet lanserte under messen.

Microsoft Lumia 640 og Lumia 640 XL er de nyeste tilskuddene til Lumia-familien, og er klare for å oppgraderes til Windows 10 når operativsystemet er klart senere i år.

Våre nye Lumia-mobiler tar vi produktivitet og fleksibilitet til nye høyder, ved å gjøre det mulig å jobbe fullt oppkoblet uansett hvor man befinner seg

Satser på mellomsjiktet

– Våre nye Lumia-mobiler tar vi produktivitet og fleksibilitet til nye høyder, ved å gjøre det mulig å jobbe fullt oppkoblet uansett hvor man befinner seg, sier Korpela.

De to 640-modellene plasserer seg i midtsjiktet hva angår pris og spesifikasjoner, og vil koste henholdsvis 1 500 og 2 200 kroner i Norge.

Telefonene gir en sømløs integrasjon med Microsofts egne tjenester, og for å understreke at telefonene lar deg jobbe hvor som helst, følger det med et ettårsabonnement på Office 365 Personal. Dette inkluderer komplette versjoner av Office-appene for mobil og nettbrett, i tillegg til at du kan laste ned Office-programmene for PC og Mac også som en del av abonnementet. Det følger også med 1 terabyte skylagring via Microsofts OneDrive-tjeneste.

Lumia 640 benytter samme prosessor som forgjengeren 630, en Snapdragon 400-brikke, men skjermen er oppgradert fra 4,5-tommer med en oppløsning på 480 x 854 punkter til en 5-tommer skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter. Microsoft har også lagt på mer arbeidsminne og kameraet i telefonen har blitt bedre og har en oppløsning på 8 megapiksler. Det er også et frontkamera på plass, noe som manglet på 630.

Windows 10-klar

Lumia 640 kommer også i en større versjon med 5,7-tommers skjerm. Denne har samme prosessor, men har fått et bedre kamera på 13 megapiksler, samt et mer høyoppløst frontkamera. Batteriet er også noe større.

De som velger Lumia 640 og Lumia 640 XL får også muligheten til å prøve nye Windows 10-funksjoner og innovasjoner gjennom Windows Insider Program, og står først i køen for å oppdatere til den nye programvaren når denne lanseres senere i år. Noen nøkkelfunksjoner og forbedringer Microsoft trekker fram i Windows 10 er nye universal-apper som for eksempel Office, Mail, Calendar og Photos som nå kommer til å se like ut og fungere på samme måte, uansett om du bruker PC, nettbrett eller mobil.

Selv om Microsoft fokuserer på jobbmulighetene ved 640-modellene, er det på ingen måte kjedelig business-design på telefonene. I tillegg til klassiske farger som sort og hvitt kommer de to også i cyan-blått og oransje. Telefonene kommer i salg her i Norge den 17. april.

Powered by Labrador CMS