Sennheiser HandMic digital

Pressemelding fra Sennheiser 15. april 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

En robust dynamisk mikrofon for digitale opptak:

Sennheiser med forhåndsvisning av HandMic digital

På Prolight+sound forhåndsviste lydspesialisten Sennheiser HandMic digital mikrofon. Den gjør enhver smarttelefon eller nettbrett om til et profesjonelt innspillingsverktøy for vokal og tale. Denne håndholdte dynamiske mikrofonen med kardioidekarakteristikk har høy motstandsdyktighet mot forstyrrelser fra mobiltelefoner og er ideell til mobil journalistikk, podcast eller opptak av vokal og instrumenter. Modellen byr på alle de fordeler som brukerne er vant med fra en typisk Sennheiser-mikrofon: flott lydkvalitet med fin presence, høy undertrykking av feedback og førsteklasses demping av hånd- og vindstøy. En Apogee A/D-konverter og preamp tar disse kvalitetene med inn i den digitale verden. HandMic digital vil leveres fra og med tredje kvartal 2016.

“I stadig sterkere grad er brukerne blitt avhengige av sine mobile enheter for opptak av tale og vokal”, sier Achim Gleissner, Commercial Manager for Sennheisers Broadcast and Media business. “Men kvaliteten på de innebygde mikrofonene er langt lavere enn de krav både ‘prosumers’ og profesjonelle stiller. Dette er grunnen til at vi har laget HandMic digital. Den gir alle fordelene som en Sennheiser dynamisk håndholdt mikrofon har. Dette gjør den til et ideelt verktøy for å oppgradere lyden og som er enkel å bruke. Dette innebærer et steg videre i vårt samarbeid med Apogee Electronics.”

Omhyggelig design for eksepsjonelle resultater

HandMic digital leveres i et robust hus, helt i metall. Mikrofonen benytter en velprøvd Sennheiser kardioide-kapsel som monteres med vibrasjonsdemper for å undertrykke håndstøy. Mikrofonen er også svært motstandsdyktig mot vindstøy og elektromagnetisk interferens fra mobiltelefoner.

HandMic digital har førsteklasses presence i lyden, som kommer gjennom der det er høyt støynivå, og leverer kvalitetslyd for tale, vokal og instrumenter. Den håndterer høye lydtrykk (opptil 150 dB) og har meget god feedback-undertrykkelse.

Via de medfølgende kablene kan HandMic digital koples direkte til USB-innganger eller til Lightning-kontakten på iOS-enheter. Mikrofonholder og et solid bordstativ følger også med.

Mikrofonen kan brukes sammen med vanlige medieproduksjonsprogrammer som Logic Pro X, Final Cut Pro, Adobe Premiere, Pro Tools eller Ableton Live og iOS opptaks-apper som Garageband og Apogee MetaRecorder.

HandMic digital leveres fra og med tredje kvartal 2016.

Powered by Labrador CMS