Sony STR-DN1040 og STR-DN840

Pressemelding fra Sony 14. mai 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Realistisk kinolyd og trådløs frihet:

Nye AV-forsterkere fra Sony med trådløst nettverk

Høykvalitets-komponenter og nytt Rigid Chassis-design

STR-DN1040 og STR-DN840 er bygd for å levere en kompromissløs 7,2 kanals hjemmekino-opplevelse. Bak et minimalistisk eksteriør, finner man de nyutviklede Rigid Chassis som fjerner uønsket vibrasjon og resonans. Audiophile-grade-komponenter lar deg nyte alle detaljer – fra eksplosive actionfilmer til de mest subtile tonene i en strykekvartett.

Stream din yndlingsmusikk enkelt med Wifi og AirPlay

DN1040 og DN840 gir deg en enklere tilgang til hjemmekinoopplevelsen ved at man trådløst kan streame musikk fra smarttelefonen, nettbrettet eller PCen. Det er like enkelt å få tilgang til skytjenester som Music Unlimited fra Sony Entertainment Network, som tilbyr deg millioner av låter. Med støtte for AirPlay kan man streame innhold med kvalitetslyd fra Apple-enheter som iPhone, iPad, iPod Touch og Macintosh.

Få konserten inn i stuen

Enten du lytter til musikk eller ser på filmer, vil disse 7,2 kanals-forsterkerne ta din opplevelse opp ett nivå. HD-Digital Cinema Sound gjenskaper den autentiske akustikken i Hollywoods fineste teatre, og Concert Hall-modus tar deg med til tre av verdens fineste konsert-arenaer: the Berlin Philharmonic Hall, Concertgebouw Amsterdam og Musikverein Vienna. For den ultimate lytteropplevelsen analyserer Advanced Digital Cinema Automatic Calibration (DCAC) akustikken i din stue og fin-innstiller lyden i hver høyttaler.

Opplev enda flere detaljer med 4K-oppskallering og høydefinisjons 24-bit/192kHz-lyd

Begge forsterkerne kan spille 24-bit/192kHz-lyd og gir deg alle nyanser av dagens høyoppløste digitale lydkilder. Filmer på Blu-ray Disc™ eller DVD får et like bra bilde som lyd med 4K-oppskalleringen (DN1040) som skaper en virkelig fengslende opplevelse når den kobles sammen med en 4K Ultra High Definition-TV eller prosjektor.

Det er rikelig med innganger for Blu-ray Disc™ og DVD-spillere, TV, spillkonsoller, SA-CD-spillere og andre enheter. Praktisk montert på panelet i front av forsterkerne finner man også en USB-kontakt for enkel oppkobling til din MP3-spiller eller andre enheter. Støtte for MHL lar deg koble smarttelefonen eller nettbrettet ditt til forsterkeren gjennom USB og lar deg spille av HD-filmer eller bilder fra din mobile enhet på TV-skjermen.

Kontroll fra din smarttelefon eller nettbrett med gratis applikasjoner

Et lettfattelig, nytt brukergrensesnitt gjør det enkelt å kommandere DN1040 fra TV-skjermen og fjernkontrollen. Begge forsterkerne tillater et utvalg av kildeinnspill og volumjusteringer med gratis-appen TV SideView for smarttelefoner og nettbrett (iOS/Android). Også tilgjengelig er appen Network Audio Remote som lar deg bla i din digitale musikk-kolleksjon og velge låter som skal spilles gjennom forsterkerne.

Pris og tilgjengelighet

STR-DN840 vil være tilgjengelig fra mai, mens STR-DN1040 vil være tilgjengelig fra juni. De nye forsterkerne vil ha følgende veiledende priser: STR-DN1040 6.000,- og STR-DN840 4.500,-

Tekniske spesifikasjoner STR-DN1040

Tekniske spesifikasjoner STR-DN840

7.2ch, 7x165W

7.2ch, 7x150W

HDMI input x 8 / output x 2

HDMI input x 6 / output x 1

4K Upscale / Pass through

4K UltraHD Pass through

Concert Hall Mode

Concert Hall Mode

WiFi & AirPlay

WiFi & AirPlay

Advanced GUI

New OSD

MHL (Mobile High-Definition Link)

Music unlimited

Music unlimited

vTuner

vTuner

YouTube, Berlin Philharmoniker

YouTube, Berlin Philharmoniker

192kHz/24bit 5.1ch WAV/FLAC

192kHz/24bit 5.1ch WAV/FLAC

Sound Optimizer, APM, DLL

Sound Optimizer, APM, DLL

Advanced D.C.A.C. (Digital Cinema Auto Calibration)

Advanced D.C.A.C. (Digital Cinema Auto Calibration)

HD-D.C.S.

HD-D.C.S.

Network Audio Remote apps

Network Audio Remote apps

TV SideView

TV SideView

USB (including Iphone ands Ipod)

USB (including Iphone ands Ipod)

Powered by Labrador CMS