Samsung Wireless Audio-360

Pressemelding fra Samsung 24. mai 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Stilren musikk i alle retninger med Samsungs nye trådløse høyttalere

 For et drøyt år siden åpnet Samsung portene til sin nye audio-lab i California. Ingeniørenes oppgave var å skape en helt ny lydenhet tilpasset bruk i sosiale sammenhenger. Resultatet heter Samsung Wireless Audio-360, en trådløs rundstrålende høyttaler som nå blir tilgjengelig i norske butikker.

– Trenden er tydelig, vi sitter ikke lenger foran lydanlegget for å høre på musikk. Vi vil heller høre på våre egne spillelister i alle husets rom, og fremfor alt bevege oss og gjøre andre ting samtidig, sier Knut-Eirik Rørnes, produktsjef hos Samsung.

Med R6 og R7 utvider ikke kun Samsung sin satsning innen trådløs multiromlyd, men introduserer også et helt nytt konsept. Til forskjell fra konvensjonell lydteknikk som sprer lyd i én retning beveger Samsung seg nå i en helt ny retning. De nye høyttalerne sprer nemlig lyden 360 grader og fyller rommet med bass og diskant i perfekt balanse. Det er Samsungs egen ringradiator-teknologi som gir den samme rike lydopplevelsen, uansett hvor i rommet du befinner deg.

De nye høyttalerne er fullt kompatible med Spotify Connect, som innebærer at du kan bruke Spotify-appen akkurat som vanlig, med dine egne album og spillelister. De kan enkelt styres med appen Samsung Multiroom, som ble relansert med nytt grensesnitt og nye funksjoner tidligere i år. R6 og R7 installeres ved at passordet til nettverket skrives inn i appen. Den gjør også at høyttalerne kan kobles trådløst til Samsungs multirom-kompatible tver, lydplanker og smarttelefoner, samt brukes med multiromhøyttalerne M3, M5 og M7 som ble lansert i 2014.

Den mindre og bærbare modellen R6 med en batteritid på omtrent seks timer har en anbefalt pris på 3500 kr, mens den større modellen R7 har en anbefalt pris på 4400 kr. Begge modellene kommer i hvitt og mørkegrått. Snart lanseres også et gulvstativ for omtrent 1100 kr og et takfeste for hengende montering for omtrent 340 kr.

Powered by Labrador CMS