Sennheiser SpeechLine Digital Wireless

Pressemelding fra Sennheiser 19. februar 2015:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sennheiser SpeechLine Digital Wireless: Dedikert til tale

Av og til er det virkelig nødvendig å finne opp hjulet på nytt. På ISE 2015 presenterer Sennheiser SpeechLine Digital Wireless, verdens første trådløse digitale mikrofon som er konstruert eksklusivt for taleapplikasjoner. Under utviklingsprosessen konsulterte Sennheiser brukere, teknikere og systemintegratorer, gjennomførte egen forskning og anvendte sine mange år med lydkompetanse til å designe et helt nytt system som kombinerer hovedkravene til trådløse talemikrofoner: SpeechLine Digital Wireless.

”Vårt mål var å utvikle den første mikrofonen som er optimalt designet for tale – for tale til et publikum”, forklarer Kai Tossing, Portfolio Manager hos Sennheiser Business Communication. ”Derfor ønsket vi å finne ut nøyaktig hvilke egenskaper som er de viktigste, ikke bare for brukerne, men også for teknikere og beslutningstakere, og vi trengte å finne ut hva deres spesielle krav og behov er når det gjelder taleapplikasjoner.

Spesialistene hos Sennheiser avholdt detaljerte diskusjoner med fokusgruppene og gjennomførte intensiv forskning. Her er det de fant: De viktigste kravene som stilles til mikrofoner for talebruk, er enkel installasjon og bruk, høy pålitelighet og fremtidsrettet teknologi. ”For å møte behovene til våre kunder utviklet våre ingeniører en helt ny trådløs mikrofon fra bunnen av”, uttaler Kai Tossing. Installasjon, bruk og justering er enklere enn med noen annen mikrofon. Når mikrofonen er konfigurert, trenger brukerne ingen spesiell kunnskap om lyd – dette er allerede innebygd. På den måten kan talerne fullt ut fokusere på talen sin, på møter, foredrag og presentasjoner i stedet for å måtte tenke på mikrofonen de bruker.

Opplev enkelhet

Dette gjør også teknikerens jobb enklere når mikrofonen skal settes opp. SpeechLine Digital Wireless har en spesiell funksjon for automatisk håndtering av frekvenser som automatisk søker etter ledige frekvenser på stedet, og eliminerer dermed behovet for tidkrevende frekvensplanlegging på forhånd.

Funksjonen Integrert Audio Level Management tilpasser automatisk systemet til bruksområdet på stedet og til taleren. Som et resultat av dette sørger systemet for optimal taletydelighet til enhver tid. Nettverksintegrering gjør dessuten at systemstatus på et øyeblikk kan fjernstyres og monitoreres til enhver tid. Dette gjøres enten med spesial-appen "Wireless System Remote" (WSR), AMX eller Crestron - for eksempel for å vise gjeldende mottakskvalitet eller batteriets lading.

100 prosent pålitelig

For å kunne sikre stabil og høykvalitets trådløs overføring til enhver tid under en tale eller presentasjon har Sennheisers utviklere lagt stor vekt på systemets pålitelighet. Hvis det oppstår forstyrrelser i den trådløse overføringen, svitsjer Automatic Interference Management sømløst systemet til en alternativ ledig frekvens. Batteriteknologien som brukes i SpeechLine Digital Wireless (lithium-ion), gir en batterilevetid på mer enn 15 timer. I tillegg til ulike fleksible lademuligheter kan batteriet om ønskelig også enkelt lades via USB, noe som gjør det mye enklere å arrangere flere foredrag rett etter hverandre. Optimal taletydelighet kan til enhver tid garanteres, ved ulike valgbare lydprofiler og lydprosesseringsalgoritmer, for eksempel forhåndsinnstillinger for mannsstemmer med mye bass eller for lyse kvinnestemmer.

Rustet for fremtiden

Takket være systemets avanserte 256-bit AES-kryptering kan brukerne dra nytte av trådløs kommunikasjon til enhver tid med maksimal sikkerhet. Systemet opererer i det lisensfrie, fremtidssikre 1,9 GHz-frekvensbåndet, og det trengs ingen registrering.

SpeechLine digital Wireless kan leveres som håndholdt mikrofon, myggmikrofon eller som hodesett. Alle tre settene inneholder en mobil senderenhet – en håndholdt enhet eller et beltesystem, et batteri så vel som en mottakerstasjon som enkelt kan integreres.

SpeechLine Digital Wireless og appen ”Wireless System Remote” (WSR) kan leveres fra juni 2015.

Powered by Labrador CMS