Nye Sony Xperia Z2

Pressemelding fra Sony Mobile 24. februar 2014:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Nye Sony Xperia Z2 - et flaggskip med ekstra alt

I dag presenteres flaggskipet Sony Xperia Z2, en vanntett smarttelefon som kombinerer ny skjermteknologi med verdens raskeste mobilprosessor og et kamera som kan filme i 4K.

Sony Xperia Z2 kombinerer det beste fra Sony. Kameraet i den vann- og støvbestandige telefonen klarer å filme i det nye HD-formatet 4k. Takket være en bildesensor på 20,7 megapiksler, Sonys prisbelønte G-optikk og BIONZ-prosessoren får både stillbilder og film fantastiske farger og skarpe kontraster selv under dårlige lysforhold. Med den nye slowmotion-funksjonen kan en filme i 120 bilder per sekund og oppleve verden på en helt ny måte.

Xperia Z2 har en skjerm på 5,2", men er til tross for dette smalere enn sin forgjenger, Xperia Z1. Den nye skjermteknologien er hentet fra Sony BRAVIA og aldri før har en mobiltelefon blitt utstyrt med så avansert skjermteknologi. Skjermen er optimalisert for å gi telefonen en bredere fargepalett, sylskarpt bilde og en bredere visningsvinkel.

– Med Xperia Z2 har vi tatt Z-serien til et helt nytt nivå. En allerede fantastisk telefon har blitt forbedret på alle punkter. Vi forsterker vår lederposisjon på vanntette smarttelefoner med en helt kompromissløs opplevelse som er Sony tvers igjennom, sier Erik Sandsmark i Sony Mobile Norge.

Den nyeste prosessorteknologien for smarttelefoner

Xperia Z2 er utstyrt med verdens raskeste prosessor for smarttelefoner, Qualcomm Snapdragon 801 med 2.3 GHz quad-core Krait CPU og 4G LTE. Det oppdaterte grafikkortet Adreno 330 gir ekstra kraft til krevende 3D-spill.

Fylt med musikk og film

Xperia Z2 er fulladet med underholdning som er tilgjengelig allerede når telefonen startes for første gang. Alle eiere får eksklusiv tilgang til seks storfilmer fra Sony Pictures, deriblant den prisbelønte Captain Phillips, og 30 dagers prøveperiode av Music Unlimited.

SmartBand på kjøpet

Under lanseringsukene kommer Xperia Z2 til å bli levert med SmartBand i pakningen, uten ekstra kostnad. SmartBand SWR10 er en ny type tilbehør som lar deg holde rede på alt som skjer i livet ditt. Med applikasjonen Lifelog kan du for eksempel se hvor mange skritt du har gått eller hvordan du har sovet om natten. Lifelog kan også fortelle deg hvor lenge du har vært på Facebook, hvilke låter du hører på eller hvor du befant deg da du tok et bilde med telefonen. All data illustreres enkelt i applikasjonen.

Lyd og bilde i toppklasse

For å matche 4K-kvaliteten på bildene i Xperia Z2 lanserer Sony også stereomikrofonen STM10. Mikrofonen benytter samme teknologi som finnes i Sonys avanserte videokameraer, noe som er mulig gjennom at hodetelefoninngangen på Xperia Z2 er utstyrt med en ytterligere kontakt.

Underholdning uten avbrudd

Sammen med Sonys hodetelefoner MDR-MC31EM filtreres opp til 98 prosent av all bakgrunnsstøy. Dermed blir det mulig å høre på musikk eller se film uforstyrret, selv om en sitter på et bråkete tog eller fly.

Aldri har det vært enklere å bytte til en Xperia

Takket være Xperia Transfer Mobile har det aldri vært enklere å bytte fra en iPhone eller en annen Android-enhet til Xperia. Uten bruk av en datamaskin kan en overføre alle kontakter, bilder, bokmerker, applikasjoner, meldinger og mye mer, enten trådløst via NFC eller med hjelp av en kabel direkte mellom den gamle mobilen og den nye Xperia-modellen.

Med Xperia Z2 kan du la laderen ligge igjen hjemme

Xperia Z2 inneholder et 3200 mAh-batteri, som har kategoriens beste batteritid. For å forlenge batteritiden ytterligere finnes også STAMINA-mode som automatisk stenger av prosesser og applikasjoner i bakgrunnen når skjermen er skrudd av.

Applikasjoner for smartere kamera

Xperia Z2 utvikler brukerens ferdigheter for foto og film gjennom å tilby en rekke underholdende og nyttige applikasjoner, som er innebygd direkte i kameragrensesnittet. Foruten "Info-eye", "Social live" og "Timeshift burst" inngår følgende fem applikasjoner, men enda flere finnes tilgjengelig for nedlastning på Google Play: 

Xperia Z2s kameraapplikasjoner er del av Sonys økosystem, hvor eksisterende og fremtidige samarbeidspartnere kontinuerlig vil tilby nye, morsomme og brukervennlige foto- og filmopplevelser, lett tilgjengelig som app'er direkte i kameragrensesnittet.

Sony Xperia Z2 kommer med Android KitKat (4.4) i fargene sort, hvit og lilla. Planlagt salgsstart i Norge er i april.

Nøkkelegenskaper Xperia Z2 

Powered by Labrador CMS