Sony Xperia Tablet Z

Pressemelding fra Sony Mobile 25. februar 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony lanserer Xperia™ Tablet Z – verdens slankeste 10-tommers nettbrett

Xperia Tablet Z er det nyeste tilskudd til Sonys produktfamilie

Under Mobile World Congress offentliggjorde Sony Mobile Communications i dag lanseringen av Xperia Tablet Z, markedets slankeste* og mest avanserte 10-tommers nettbrett. I tillegg, annonserte selskapet at flaggskiptelefonen Xperia Z fra i dag vil være tilgjengelig i butikker over hele verden. Siden Xperia Z ble presentert i januar, har den vunnet hele 13 priser. Xperia Z vil være tilgjengelig gjennom 140 salgskanaler i 60 markeder over hele kloden.

Oppsiktsvekkende design 

10.1 tommer store Xperia Tablet Z er det mest avanserte LTE-nettbrettet for Android. Med en tykkelse på kun 6.9mm og en vekt på under 500g er Xperia Tablet Z det slankeste og letteste nettbrettet på markedet. I likhet med sin søstertelefon er Xperia Tablet Z laget av materialer av høy kvalitet i en unik OmniBalance-design. Nettbrettet leveres i sort eller hvitt, både i LTE- og WiFi-versjon, og er det første nettbrettet som bruker den superraske quad-core Snapdragon S4 Pro prosessoren fra Qualcomm. 

Xperia Tablet Z har IP55 og IP57 rangering, som innebærer at nettbrettet har den høyeste grad av vann- og støvbestandighet tilgjengelig for smarttelefoner og nettbrett.**

– Xperia Tablet Z setter en ny underholdningsstandard gjennom sin unike kombinasjon av førsteklasses spesifikasjoner og Sonys teknologi med tilkoblingsmuligheter på tvers av enheter og en konsistent brukeropplevelse, sier Kaz Tajima, Corporate Vice President og sjef for UX Creative Design and Planning, i Sony Mobile Communications.

Tajima legger til at Xperia Tablet Z styrker Sonys posisjon som ledende aktør på premiummarkedet til Android ved å bygge på prinsippene til Xperia Z, i tillegg til at egenskapene optimaliseres for bruken på nettbrett.

Integrert teknologi fra Sony 

Xperia Tablet Z samler alt av Sonys smarteste teknologi. Med sin skarpe 10.1” HD WUXGA Display, drevet av Mobile BRAVIA® Engine 2, leverer den et fargerikt bilde som gir en superklar seeropplevelse. Den bruker i tillegg Sonys erfaring fra digitale kameraer og er utstyrt med et kraftig 8MP «Exmor R for mobil» kamera på baksiden, samt et 2MP HD frontkamera for fantastisk bildekvalitet i alle situasjoner. Sonys S-Force Front Surround 3D garanterer en dynamisk ytelse for lyd sammen med Sonys Clear Audio+ modus. Den innovative bruken av to innbygde høyttalere med fire høyttalerkanaler, i høyre og venstre hjørner, gir en forbløffende lydopplevelse uansett hvordan nettbrettet holdes. Xperia Tablet Z har også Battery STAMINA-Mode, Sonys unike batteriteknologi som gir en betydelig forbedret standby-tid. WiFi-varianten har i tillegg 64GB lagringskapasitet med ekstra mikro SD-kort.

Sømløs One-touch tilkobling 

Xperia Tablet Z inneholder flere tilkoblingsmuligheter enn noe annet nettbrett. Det byr også på Sonys NFC One-Touch funksjoner. Dette gjør det mulig å flytte innhold sømløst fra HD-nettbrett til TV, nettbrett til høyttaler eller telefon til nettbrett, bare ved å røre på overflatene samtidig. One-touch-funksjonene er et nøkkelelement i årets produktserie. Ingen andre leverandører lanserer like mange NFC-produkter (Near Field Communication) som Sony. Xperia Tablet Z bruker Universal IR Remote som gjør det mulig å fjernstyre TV-en og andre Sony enheter, samt elektronikk fra andre merker, direkte fra nettbrettet. TV Sideview er en ny applikasjon som tilbyr brukerne en helt unik måte å koble seg til TV-en på.***

Sonys media-applikasjoner 

Sonys media-applikasjoner – “WALKMAN”, Movies og Album – byr på en helhetlig underholdningsopplevelse på tvers av Sony-enheter. Sonys Entertainment Network inngår som del av applikasjonen og gir tilgang til 18 millioner sanger fra Music Unlimited, 100 000 filmer og TV-serier fra Video Unlimited, PlayStation®Mobile og integrasjon med Facebook.****

Xperia Tablet Z-tilbehør 

Xperia Tablet Z skal lansere en rekke tilbehør, deriblant en ladestasjon, en LCD-skjermbeskytter og et skinnetui som kommer i sort, hvitt og rødt.

Xperia Tablet Z vil kjøre Android 4.1 (Jelly Bean) og bli oppgradert til 4.2 kort tid etter lansering for den nyeste Android-versjonen.

Nøkkelfunksjoner i Xperia Tablet Z 

* 10.1” HD 1920x1200p WUXGA Display med Mobile BRAVIA® Engine 2

* S-Force Front Surround 3D 

* Verdens slankeste (6.9 mm) og letteste design (495g) i et 10.1-tommers vanntett nettbrett 

* Støv- og vannavstøtende (IP55 & IP57) med slitesterkt glass-display

* 1.5 GHz asynkron quad-core Snapdragon S4 prosessor med 2GB RAM

* One-touch tilkoblingsmulighet med Near Field Communication (NFC)

* Unikt OmniBalance-design med runde kanter og glatte flater

* 8 MP kamera med Exmor R for mobil på baksiden og Superior Auto plus 2MP HD kamera på forsiden

* Battery STAMINA-Mode som forbedrer standby-tiden

* I henhold til klassifiseringen av 10-rommers nettbrett ved publiseringstidspunkt.

**I henhold til IP55 og IP57, er Xperia Tablet Z beskyttet mot støv og tåler vann. Gitt at nettbrettet er lukket (i), er det beskyttet mot lavtrykks sprut med vann fra alle kanter i henhold til IP 55; og/eller (ii) kan bli holdt under 1 meter ferskvann i opp til 30 minutter i henhold til IP 57. 

***TV SideView kan lastes ned fra Google Play – hvilke tjenester som tilbys, er avhengig av tilgjengeligheten i landet. 

**** Sony Entertainment Network-tjenester er ikke alle tilgjengelig i alle regioner. Se www.sonyentertainmentnetwork.com for flere detaljer.

Powered by Labrador CMS