Samsungs smart-projektor fikk mest oppmerksomhet på årets CES-messe. Foto: Samsung

BÆRBAR SMART-PROJEKTOR FRA SAMSUNG

Samsung viste fram ny teknologi, og en helt ny projektor under årets CES-messe. Nyheter om selskapets første oled-TV var koreanerne mer tilbakeholdne med.

Publisert Sist oppdatert

Samsung var en av få utstillere som kjørte med full stand under årets noe amputerte CES-messe i Las Vegas, og viste fram ny TV-teknologi.

– Vi viste fram en ny rekke av mikro-led-TVer på 88, 101 og 110 tommer, og vi fortsetter å utvikle teknologien og kommer med tre modeller for high-end konsumentmarkedet. De har fått endra mindre led-dioder, og kommer montert i de faste størrelsene, men lyd innebygd, sier Knut Eirik Rørnes, nordisk produktspesialist hos Samsung, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Flere TVer kan snurres

– Det er absolutt en av de to hovedsatsningene våre på CES. Vi ser det er etterspørsel i enkelte kundesegmenter, men det har ikke vært tilgjengelig i Norden før nå, sier han.

Knut Eirik Rørnes, nordisk produktspesialist hos Samsung, kan ikke si noe om når en eventuell oled-modell kommer på det norske markedet. Her ved lanseringen av The Serif i 2019. Foto: Stian Sønsteng

Unntaket er The Wall, Samsungs 146 tommer store mikro-led-TV som kan legges rett på veggen.

– Den er solgt noe av i B2B-markedet til konferansesaler, hotell-lobbyer og så videre, sier Rørnes.

Det vil også komme nye modeller i Samsungs Neo Qled-serie, nøyaktig hva modellnavnene blir er foreløpig ikke klart, men produktsjefen sier det vil være en kjent og kjær line-up.

– Vi kom med quantum mini-led i fjor og det ble veldig godt mottatt i markedet. TVene ble mye tynnere fordi diodene er så små, og i år kommer vi med en forbedring av teknologien i selve TVen, som gir bedre bildeprosessering og lysbehandling, hvor led-diodene endrer oppførsel basert på innholdet på skjermen. Dette blir de viktigste produktene for oss rent salgsmessig, og vi kommer med både 4K og 8K-modeller.

Vi har ingen informasjon om og eventuelt når en oled-modell kommer på markedet

2022-modellene kommer også med utvidet tilbehør for å tilpasse brukeropplevelsen. Et utvalg av The Frame og Neo QLED modeller kan nå brukes med et automatisk roterende veggfeste som, slik som fjorårets The Sero, lar deg rotere skjermen vertikalt.

Samsungs smart-TVer kommer i 2022 med en ny Smart Hub, som skal gjøre det enklere å finne innhold.

– Vi går bort fra pop-up-baren til en større løsning som bruker hele skjermen. For de som liker digital kunst er det også en egen NFT-hub på plass i samarbeid med Nifty Gateway, sier Rørnes.

Apper innebygd i projektoren

Og Samsung fortsetter å satse på digital kunst med sin The Frame-modell.

Samsungs kunst-TV The Frame har fått et nytt og matt filter på toppen, slik at det ikke blir noen form for gjenskinn i skjermen. Foto: Samsung

– The Frame har ingen refleksjoner lengre i skjermen, takket være et helt nytt matt filter. Kunstbutikken blir også oppgradert, og vi har blant annet fått 40 nye bilder fra Louvre, blant dem Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Og med det nye festet som kan roteres vertikalt kommer også mer vertikalt innhold, sier han.

Den nye vertikale Multi View-funksjonen lar brukere se ulike typer innhold på skjermen, eller søke etter informasjon på nettet mens de ser på noe annet, og TVen har fått samme matte filter som The Frame.

– Vi får også en funksjon som heter «watch together», hvor man via en videolink kan se film, fotballkamp eller spille spill sammen, hvor du også ser personen du er sammen med. Det er sosialt og på nett samtidig, sier Rørnes.

For gamerne kommer Samsung med en oppgradert versjon av sin «game bar», som gir tilgang til alle innstilinger når man kobler til konsollen eller PCen, og som støtter 32:9-formatet via PC.

Størst oppmerksomhet var det likevel smart-projektoren The Freestyle som fikk.

– Projektoren veier bare 800 gram, og kan kjøres via en batteribank så du kan ta den med på tur. Bildet du får kan varieres fra 30 til 100 tommer, den har innebygd lyd, er roterbar og har alt av apper ferdig innebygd, sier Rørnes. Prisen vil ligge rundt 10.000 kroner når den kommer på markedet.

Et av de største ryktene før CES-messen i januar, var at Samsung ville komme med sin egen oled-TV. Det kom ingen lansering på messen, men utvalgte journalisten fikk se en prototype på bakrommet hos Samsung Display.

– Vi har ingen informasjon om og eventuelt når en oled-modell kommer på markedet, sier Rørnes.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2022, som ble distribuert 22. februar. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS