SATSER PÅ VANNTETTE MOBILER

– Sony Mobile har gjort comeback i markedet. Norske forbrukere vil ha vanntette smarttelefoner, sier Erik Sandsmark.

Publisert Sist oppdatert

Han leder i Sony Mobile Norge, og sier 80 prosent av alle mobiler som selges i Japan er vanntette.

– Jeg tror denne trenden vil komme til Norge også. Etter bare kort tid ser vi at 70 prosent av telefonene vi selger er av den vanntette varianten, sier Sandsmark til fagbladet Elektronikkbransjen.

Forventes av forbrukerne

Folk ønsker seg ikke spesialtelefoner som passer på en terrengsykkel eller i en traktor

Han henviser til en rapport fra Forbrukerrådet, som viser at forbrukernes forventning til smarttelefonens evne til å tåle vann er vesentlig større enn hva som er realiteten i de fleste tilfeller.

Og Sandsmark mener folk ikke lengre er villige til å kompromisse på design og funksjoner når de kjøper vann- og støvsikre modeller.

– Folk ønsker seg ikke spesialtelefoner som passer på en terrengsykkel eller i en traktor, de ønsker seg vanlige telefoner med bra design og gode spesifikasjoner som kan brukes i regnvær, på ferie i bassenget og så videre.

Inn på topplisten

Sony Mobile har lansert de vanntette modellene Xperia Go, Acro S og kommer med Xperia V i løpet av fjerde kvartal.

– Go er IP67-sertifisert, mens Acro S og V er klassifiserte som IP57. Alle tre tåler å ligge i vann på opptil én meters dybde en halv time, sier han.

Norgessjefen sier Sony Mobile har doblet omsetningen i flere av de store kanalene siden juni, og at flere av forhandlerne har de to vanntette modellene blant sine topp ti mest solgte mobiler i august.

Begge de to modellene som er i salg har fått terningkast fem blant landets mobiltestere.

Powered by Labrador CMS