Nye Nordic Entertainment Group har sikret seg en rekke sportsrettigheter, blant annet til tysk Bundesliga. Foto: Bildbyrån
Nye Nordic Entertainment Group har sikret seg en rekke sportsrettigheter, blant annet til tysk Bundesliga. Foto: Bildbyrån

MTG BLIR NORDIC ENTERTAINMENT GROUP

Mediedivisjonen i MTG, med merkevarer som TV3, P4, Viasat og Viaplay, skifter skilles ut og skifter navn til Nordic Entertainment Group.

Publisert

I vinter ble det kjent at den danske tele- og nettoperatøren ønsket å fusjonere med MTGs TV-divisjon. Men fusjonen ble avblåst da flere budgivere kom på banen med løsninger som så ut til å gi bedre avkastning for aksjonærene.

I etterkant ble det klart at MTG deles i to; et selskap som fortsetter under MTG-navnet med fokus på e-sport, gaming og online video, mens den tradisjonelle medievirksomheten med TV, produksjon og YouTube-nettverket Splay som en separat organisasjon under navnet Nordic Entertainment Group. Her ligger også merkevarene TV3, P4, Viasat og Viaplay.

I en pressemelding sier nå Nordic Entertainment Group (NENT Group) at de vil fungere som en separat organisasjon fra 1. juli, før den foreslåtte børsnoteringen på Nasdaq Stockholm senere i år.

– Norden er en av verdens meste dynamiske mediemarkeder, og vårt oppdrag er å tilby de beste og bredeste underholdningsopplevelsene til forbrukere og samarbeidspartnere. Vi har en unik integrert modell der vi både produserer, kringkaster og strømmer spennende innhold til våre seere, lyttere og følgere. Lanseringen av vårt nye varemerke er det seneste steget på veien mot børsnoteringen senere i år, sier Morten Aass, administrerende direktør i den norske delen av NENT Group.

Slik blir selskapets nye logo.
Slik blir selskapets nye logo.

I 2017 leverte NENT Group en nettoomsetning på SEK 13.684 millioner svenske kroner og en EBITDA før konsernets sentrale kostnader på 1.771 millioner svenske kroner.

Nordic Entertainment Group har nylig sikret seg eksklusive rettigheter i Norden til den tyske Bundesligaen, franske Ligue 1, den nederlandske Æresdivisjonen, belgisk toppdivisjon og skotske Premiership til og med 2021.

I tillegg til disse fem ligaene kommer rettighetene til Copa América 2019.

– NENT Group vil vise opptil 1500 direktesendte kamper fra disse ligaene hver sesong på sine TV-kanaler og strømmetjenester, heter det i en melding fra selskapet fredag morgen. Det vil si at disse kampene kommer på kanaler som TV3, Viasat4, Viasport og ikke minst Viaplay/Viafree, sier selskapet.

Powered by Labrador CMS