Samsung F9000

Pressemelding fra Samsung 31. juli 2013:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Tidligere i år lanserte Samsung sin første UHD-TV, den 85 og 110 tommer store S9. Nå lanseres to nye modeller som gjør at UHD-tilbudet blir større og mindre på en gang. De nye modellene i serien F9000 er nemlig 55 og 65 tommer store.  

F9000 er tidligere lansert på andre markeder. Nå er det altså bestemt at de to nye modellene også blir tilgjengelig for norske TV-entusiaster. Det er et stort teknologisk sprang fra HD til UHD, som gir fire ganger så høy oppløsning, nærmere bestemt 3840x2160 bildepunkter.

– Større skjermer krever høyere oppløsning. Samsungs UHD-modeller er både store og smarte, og gir eksepsjonell bildekvalitet med høyoppløselig UHD-innhold. Vanlige HD- og til og med SD-program får også fantastisk bildekvalitet takket være en nyutviklet, kraftig bildebehandling i Samsungs nye Quadmatic Picture Engine, sier Magnus Nilsson, nordisk produktsjef for TV i Samsung.

På innsiden av F9000 finner du det smarttelefon-lignende grensesnittet Smart Hub, S-recommendation, tale- og bevegelsesstyring, apper og VOD-tjenester Akkurat som storebror S9 er også modellene i den nye serien klare for fremtidige oppdateringer gjennom Evolution Kit, som gir TV-en muligheten til å tilpasses nye funksjoner og standarder. F9000 kommer i butikk i slutten av august, med anbefalte utsalgspriser på 40 000 kr for 55 tommer og 65 000 kr for 65 tommer. F9000 vises også frem på IFA i Berlin mellom 6. og 11. september.

FAKTA: UHD står for Ultra High Definition og ble ofte kalt ”4K” tidligere. Modellen F9000 er utstyrt med Samsungs egen bildemotor Quadmatic som muliggjør signalanalyse, støyminimering, oppskalering fra SD, HD og full HD til UHD-kvalitet. Både TV-en og programvaren kan oppdateres til framtidige UHD-standarder ved hjelp av Evolution Kit. F9000 er utstyrt med teknologien micro dimming ultimate for skarpere bilde og økt kontrast, teknologien precision black local dimming for bedre svartnivå, 3D, innebygget Wi-Fi, innebygget kamera, firekjernet prosessor og toveis 2-kanals høyttalersystem med uteffekt på 70 watt.