Sony SRX-R515

Pressemelding fra Sony 20. juni 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Sony Digital Cinema lanserer neste generasjons 4K-projektor       

Med lanseringen av sin nye 4K-projektor SRX-R515, som er spesielt utviklet for små og mellomstore kinolerreter, ønsker Sony å gjøre digitalkino tilgjengelig for alle.  

I tillegg til sin overlegne 4K-oppløsning har Sonys nye projektor et kontrastforhold på over 5000:1, og SRX-R515 er den første kinoprojektoren som bruker flere høytrykkskvikksølvlamper. Dette gjør at også mindre kinoer får muligheten til å gi sine besøkende en enestående kinoopplevelse, og SRX-R515 representerer dermed det neste steget i digitalkinoens utvikling.  

Forgjengeren SRX-R320 har siden lanseringen i 2009 fått anerkjennelse fra kinoer over hele verden som følge av sine avanserte funksjoner og egenskaper, og som et svar på digitalkinoenes stadig økende krav kommer nå SRX-R515. Den bygger på sin forgjengers suksess og er utstyrt med den samme bransjeledende 4K-projeksjonsteknologien, men den har også blitt enda bedre på pris, ytelse og funksjonalitet.  

SRX-R515 leverer ekte 4K ved hjelp av et SXRD-basert 4K-panel og en linse av ED-glass med stor blenderåpning (F2.5) som er spesiallaget for 4K-projeksjon. Den nye optiske motoren gir i tillegg et bilde med et kontrastforhold på over 5000:1 ved å ytterligere redusere lyslekkasje, og dette tar bildekvaliteten til et helt nytt nivå. SRX-R515 leverer 3D-bilder som er mer behagelige å se på enn bilder fra projektorer som bruker Triple Flash takket være Sonys doble linsesystem som projiserer bilder til både venstre og høyre øye samtidig – helt uten flimring. Projektoren har også High Frame Rate-teknologi innebygd, og er dermed klargjort for HFR-innhold.  

SXR-R515 har blitt utstyrt med egenskaper og funksjoner som ikke bare gjør den mer kostnadseffektiv, men også enklere å bruke – som for eksempel høytrykkskvikksølvlamper. Til nå har man trodd at lysstyrken på høytrykkskvikksølvlamper ikke ville være god nok for digitalkino, men Sony har overvunnet denne hindringen ved å kombinere seks lamper på 450 watt og koble dem til SXRD-panelet ved hjelp av Sonys egenutviklede optiske system.  

Denne lyskilden har aldri tidligere vært tatt i bruk i kinobransjen, og gjør det svært enkelt, raskt og sikkert å bytte deler – helt uten bruk av verneutstyr som hansker eller briller. Den sørger også for at projektoren blir billigere å eie, og de seks lampene øker driftssikkerheten – moroa blir ikke avbrutt selv om én lampe ryker.  

Sonys nye projektor er 30 prosent mindre enn forgjengeren SRX-R320, noe som gjør den enklere å installere og frigjør plass i mindre lokaler. Det vaskbare filteret reduserer også driftskostnadene.  

SRX-R515 leveres med integrert Media Block og medieserver, noe som gjør at man raskt kan laste inn og overføre innhold, slik at det blir enkelt for kinosjefer å sette opp et fleksibelt kinoprogram. Ved hjelp av det 15 tommer store kontrollpanelet med grafisk brukergrensesnitt og et nettbrett til fjernstyring blir det enda enklere å drifte kinoen.  

I tillegg til 4K-projektoren og integrert Media Block er også programvaren Screen Management System (SMS) inkludert i SRX-R515-pakken. I tillegg tilbyr Sony installasjon og service på stedet, fjernstyringstjenesten CineWatch, et døgnåpent nettverksdriftssenter, noen av verdens mest avanserte videoovervåkningssystemer, Theatre Management System (valgfritt) og det man trenger for å kunne vise reklame og filminformasjon på skjermer i kinolokalene – alt fra maskinvare og installasjonstjenester til innholdsproduksjon, -administrasjon og -distribusjon.

I februar 2013 kommer Sony også til å lansere TMS Lite, som er den nye og rimeligere varianten av Theatre Management System og lar brukere administrere og kontrollere opptil fem skjermer.  

SRX-R515P blir tilgjengelig for salg i november

Powered by Labrador CMS