Stian Aasbø i Oslo TV-montering avduker enda en Samsung The Frame. Foto: Stian Sønsteng

FÅR KUNDER MED VIDEO

– Jeg trodde folk selv ville henge opp TVen når de så videoene mine, men YouTube gir meg mange kunder, sier Stian Aasbø i Oslo TV-montering.

Publisert

Han brukte selv YouTube for å finne ut hvordan han skulle henge opp ulike TV-modeller, da han i 2020 etablerte selskapet.

– Jeg la merke til at videoene ikke var de beste. Som regel var de laget av folk som skulle henge opp sin egen TV, og ikke hadde gjort dette tidligere. Jeg var litt skeptisk i starten, men det viste seg snart at videoene jeg la ut ga meg kunder, fordi folk oppdaget at det faktisk finnes firma som henger opp TVer, sier Stian Aasbø til fagbladet Elektronikkbransjen.

Etter hver har han publisert rundt 30 videoer på YouTube, der han henger opp ulike TV-modeller på ulike vegger.

– Mange liker å se hvor fort det går å få TVen på veggen, sier Stian Aasbø i Oslo TV-montering. Foto: Stian Sønsteng

 

Ses verden over

– Disse blir sett over hele verden, og i november begynte jeg å få så mange seere at jeg fikk betalt for det, sier Aasbø.

Han hadde tidligere sitt eget selskap i logistikkbransjen, men da ting gikk trått under pandemien måtte han finne på noe nytt.

– Jeg hadde ingen erfaring, og begynte med min egen TV og hos folk jeg kjente. Det gikk som så, men jeg tenkte det kom til å gå seg til. I starten måtte jeg ofte ut for å hente noe. Sannheten er at jeg i bilen søkte opp fremgangsmåten på nett, men etter cirka 50 TVer begynte jeg å få taket på det, sier Aasbø.

Det viste seg snart at videoene jeg la ut ga meg kunder, fordi folk oppdaget at det faktisk finnes firma som henger opp TVer

Han er eneste heltidsansatte i selskapet, og er godt fornøyd med det.

– Jeg har et par som hjelper til, men har ingen ønsker om å ekspandere, sier Aasbø.

 

Kjapt og enkelt

– Hvorfor henger ikke folk selv opp TVene sine?

– Veldig mange gir uttrykk for at de tror de er de eneste som trenger hjelp, men slik er det definitivt ikke. Noen mangler kanskje verktøy eller kunnskap, men de fleste setter bort jobben fordi det er kjapt og enkelt, sier Aasbø.

Oslo TV-montering selger også enkelte Samsung-modeller.

– Dette startet i 2021, da jeg fant ut at alle ville ha The Frame, sier Aasbø.

Han dekker Oslo og ut til Asker, Jessheim og Ås, og utfører monteringen med forsikring og garanti.

– En sterk magnet er et godt verktøy til å finne metall og støpejern i veggen før jeg begynner å bore, sier Stian Aasbø i Oslo TV-montering. Foto: Stian Sønsteng

– Vi sier pent nei hvis noen vil betale svart, sier Aasbø.

Han ser ikke på seg selv som en stor konkurrent til butikker og kjeder som tilbyr montering.

– Jeg er altfor liten, og reklamerer nesten ingenting, bortsett fra litt på Google og Facebook. Det hjelper å ha et godt firmanavn når folk googler, og videoer som kommer høyt opp på YouTube, sier Aasbø.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 2/2024, som ble distribuert uke 16. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

 

Powered by Labrador CMS