HAR LÆRT AV BILSTEREOGUTTA

På Yamahas nye flerkanalsreceivere er det blitt mulig å lagre fire grunninnstillinger ved å holde inn knappen i tre sekunder.

– Akkurat som på bilstereoen! sier Knut Mortvedt og Richard Hauffen i Yamaha Scandinavia begeistret. 

Når man har knottet seg frem til de rette innstillingene, kan man på denne måten lagre oppsettet – uten å måtte lete seg frem i menyene.

Receivere er Yamahas viktigste varegruppe i Norge. Elkjøp er deres desidert største kunde, siden kommer Euronics og frittstående forhandlere. Hauffen mener Yamaha aldri har stått sterkere på produktsiden enn nå.

– De nye receiverne har et rent og flott design, med vesentlig bedre bildeforbedringskretser, allerede fra RXV-667 til 5.000 kroner. Dessuten kan vi slå i bordet med en innstegsmodell til 2.500 kroner, med fem ganger hundre watt - og da snakker vi Yamaha-watt, sier Hauffen.

– Pianocraft-serien til Yamaha har tiårs-jubileum. Vi har hatt suksess med å føre godlyd inn i stua med ordentlige komponenter i liten størrelse, med en lydkvalitet selv Yamaha kan forsvare, mener Mortvedt.

Som Lind og Marantz har gjort før dem, kommer Yamaha nå med en nettverkssentral for dem som ønsker innhold fra datamaskinen eller internett inn på sitt eksisterende stereoanlegg.

– Vi har med NP-S2000 tatt lydkvaliteten et steg videre. Enheten koples til med en nettverkskabel, det er mulig å vise menyen på TV-skjermen, og den vil koste 15.000 kroner når den kommer i handelen på slutten av året. Dette er produktet for dem som er veldig opptatt av lyd og allerede har et godt stereoanlegg der de virkelig lytter til kvalitetsmusikk, men som sakte men sikkert ønsker å krype inn i den nye mediaverdenen. Det finnes etter hvert mange steder som tilbyr strømming av musikk i HD-kvalitet, sier Morvedt.

Yamaha er kjent for sine lydplanker, og Hauffen mener YSP-serien satte en standard for hjemmekinolyd fra én planke. 

Den slankeste lydplanken

– De andre er kommet etter med rimeligere systemer, dette kan også vi nå tilby. YHTS400 er verdens slankeste lydplanke, med innebygd receiver på 3x50 watt og innebygd dypbasshøyttaler. Dette er et nytt og spennende konsept, der man har alt i én monteringsvennlig planke. Prisen er 5.000 kroner, og på grunn av etterspørselen har vi problemer med å levere nok produkter til markedet på denne siden av nyttår, sier Hauffen.

Kjøkkenradioer er nye produkter for Yamaha, med base for Ipod/Iphone.

– Vi satser på å være en kvalitetsleverandør i dette segmentet, da det finnes mange rimelige produkter i markedet, sier Hauffen.

Når det gjelder tokanalsprodukter, kommer Yamaha med en ny serie. Fra RS300 til 3.000 kroner og oppover har receiverne fått et sterkere sjassi og i følge Hauffen bedre kvalitet på innmaten.

– Disse produktene har dobbelt bunn, og vi retter oss mot kunder som ønsker bruksvennlige produkter av høy kvalitet, sier Hauffen.

NS500 er en ny høyttalerserie i mellomsjiktet, med frontplate i pianolakk.

– Lydkvaliteten er basert på Soavo-serien fra 2006, og vi har forsøkt å lage litt rimeligere produkter med god, varm og distinkt Yamaha-lyd, sier Mortvedt.

Han og Hauffen beskriver Yamaha som en kvalitetsleverandør i øvre segment.

– Vi har selvfølgelig vært nødt til å tilpasse oss markedssituasjonen, der vi er nødt til å arbeide billigere og fortere for å konkurrere prismessig. Vi er for tiden to mann ute i markedet pluss én salgssekretær, men vi forsøker å holde et meget høyt servicenivå mot forhandlere og forbrukere.

Powered by Labrador CMS