Naturlig lyd fra Yamaha

Yamaha satser både på tunge Hi-Fi-komponenter og høyttalerløsninger av ulike størrelser, samt de såkalte lydprojektorene.

– Vi snakker om ren lyd og god lyd, sier salgssjef Knut Mortvedt.

Yamaha satser både på to- og flerkanalsanlegg i tillegg til sine etter hvert kjente lydplanker, et alt-i-ett høyttalersystem med kunstig omgivelseslyd. Den siste gruppen kaller Yamaha selv for lydprojektorer.

– Høydepunktet på messen i år er en tokanals forsterker og CD-spiller med en kvalitet som jeg mener Yamaha ikke har hatt på 30 år, sier han og viser stolt frem A-S200, en kraftkar som veier 23 kilo.

Også når det gjelder pris ligger forsterkeren og CD-spilleren høyere enn det som har vært vanlig de siste årene. Mortvedt mener at dette er noe av det beste på tung Hi-Fi i markedet i dag. 

Soavo

I fjor presenterte Yamaha en ny høyttalerserie kalt Soavo. Gulvmodellen i Soavo-serien fikk en av årets EISA-priser. Både den og en høyttaler for stativmontasje er tilpasset forsterkeren A-S200. De to modellene koster mellom 12.000 og 20.000 kroner per par i Norge. I følge Mortvedt har Yamaha hatt suksess med ”plankene”, femkanals trådløse høyttalere med alt-i-ett løsning og kunstig omgivelseslyd.

– Vi har hatt suksess med dette salget. Folk har fått øynene opp for høyttalerløsninger uten mye kabler som er enkle å montere, lette å plassere og med alt-i-ett løsninger. Jeg regner dette først og fremst som et tillegg til et flerkanalssystem og ikke en erstatter, sier han.

Yamaha har nå to nye modeller av lydprojektorer, ISP4000 og ISP3000. De erstatter eksisterende modeller i markedet. Begge modellene har innebygd radiomottaker. Modell ISP4000 er i bredde beregnet på en 37-tommers TV-skjerm, mens modell ISP3000 er beregnet på en 32-tommer. Prisene er henholdsvis 11.000 og 8.000 kroner.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr. 8/2007

Powered by Labrador CMS