Lys, lyd og bilde fra Aurea

Lyd- og bildeutstyret var naturlig nok en viktig del av innholdet i demonstrasjonsleiligheten hos Philips. Fokus var på flat-TV-serien Aurea.

Aurea skal gi en seeropplevelse basert på kombinasjon av vanlig TV-bilde omrammet av lyseffekter. Den aktive rammen gjengir ulike farger fra Philips Ambilight Surround og virker som en del av hele bildet. Rammen kan også brukes som lyssetting av rommet når TV-apparatet er slått av.

– Også vi har gått inn for å vise produkter som passer til Sense and Simplicity med egenskaper som passer inn i dette konseptet, sier salgssjef for lyd og bilde Bjørn Birkeland.

Typisk er at fokus var lagt på Aurea-apparatene, som ble lansert på europeisk basis under IFA-messen i Berlin. Han legger vekt på at produktene skal passe til de som bor i huset, i dette tilfellet tenker Philips seg en familie med mor, far, en ungdom på rundt 12 år og et lite barn.

– Vi legger vekt på at utstyret skal være mest mulig uten kabler og kunne kommunisere trådløst med lyd- og bildesignaler. Typisk er lydanlegget HTS8100, som Philips fikk en av årets Eisa-priser for, som kun har en kabel fra lysnettet og inn på anleggets basshøyttaler. Dette kaller vi Ambisound, forteller Birkeland.

Trådløs lydoverføring

Et annet produkt er musikkanlegget WACS7000. Det består av en sentralenhet og opptil fem mottakerstasjoner som kan stå rundt i hjemmet. Overføringen skjer med Wi-Fi teknologi.

– Eller har vi eksempelvis valgt produkter som egner seg for et ungdomsrom. Her er det blant annet vist bærbart MP3-utstyr med basestasjon. I tillegg kommer selvfølgelig bærbar datamaskin. På gulvet i ungdomsrommet er det montert effektbelysning basert på LED-teknologi, sier Birkeland.

Hjemmet inneholder selvfølgelig også en elektronisk fotoramme. Birkeland legger vekt på at Philips satser på rammer med høy bildekvalitet og tilsvarende høy pris. Han mener det er riktig for at brukerne skal kunne få full glede av kvaliteten i originalbildet. Bildene sendes trådløst fra et mediesenter eller mates fra et minnekort som settes inn i rammen. Rammen er oppladbar og er kanskje en ideell gave til for eksempel den eldre generasjon. Philips leverer fotorammer med skjerm fra syv til ti tommer.

Fagbladet Elektronikkbransjen nr.9/2007

Powered by Labrador CMS