Panasonic HC-serie og SC-AP01

Pressemelding fra Panasonic 5. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Mikrosystemer med ny, spennende teknologi og design

Små, smarte og pene å se på. Og samtidig fulle av musikk, teknologi og herlig underholdning. Panasonic vil i løpet av våren løpende lansere hele fem nye lydsystemer som innfrir alle forventninger – fra den imponerende lyden til alle de praktiske finessene.

Toppsystemet i HC-serien heter SC-HC57. Sammen med høyttalersystemet SC-AP01 er de først ute med å benytte den fleksible AirPlay-teknologien. Ved å koble systemet til et trådløst nettverk får du umiddelbar tilgang til all musikken du for eksempel har samlet i iTunes, på iPad, iPhone, iPod touch, PC eller Mac – uansett hvor du befinner deg i huset. Musikken strømmes uten tap og spilles av med klar lyd av høyeste kvalitet.

HC-serien – kompakte stereosystemer

SC-HC57 er som nevnt toppmodellen, og kan styres fra smarttelefonen eller lesebrettet ved hjelp av appen Panasonic Stereo Remote Control (lastes ned fra iTunes App Store). Appen brukes til å styre volumet, åpne og lukke den motorstyrte skyveluken og dessuten gjøre innstillinger for lyden.

HC-serien imponerer med sin rene, klare og dynamiske lyd til tross for et usedvanlig kompakt format. Forklaringen ligger blant annet i Panasonics avanserte lydteknologi Pure Direct Sound System, i funksjonen Direct-Vocal Surround og de hypereffektive høyttalerelementene med membraner i ekstremt solid og lett bambus.

SC-HC57, SC-HC37 og SC-HC27 har alle fullt integrert universaldokk for iPod/iPhone, men også CD-spiller og FM-radio. På HC57 og HC37 er dokken skjult bak en motorstyrt skyveluke som glir elegant til side samtidig som selve dokken kommer litt ut fra fronten, slik at det blir ekstra enkelt å plassere iPoden eller iPhonen i systemet.

Den utvendige designen har også fått en oppfriskning og er nå mer elegant enn noensinne. Et ekstra finmasket nett i rustfritt stål dekker høyttalerfrontene, og den gjennomsiktige kanten på hovedenhetene til SC-HC57 og SC-HC37 øker følelsen av eksklusivitet.

SC-AP01 trådløst høyttalersystem

Nye SC-AP01 er et utrolig kompakt høyttalersystem som er konstruert spesielt for trådløs lyd og tilkobling via nettverk til AirPlay. Straks systemet er tilkoblet, kan du spille av fra iTunes direkte på din iPad, iPhone, iPod touch, PC eller Mac uansett hvor du befinner deg i huset.

Den kompakte høyttalerkassen har en høyglanspolert overflate, og frontpanelet er fremstilt av det samme finmaskede nettet i rustfritt stål som høyttalerne til HC-systemene. Både for- og baksiden er utstyrt med Panasonics nyutviklede høyttalerelement i bambusfiber samt bassrefleksporter av typen Aero for gjengivelse av tydelig diskant og fyldig bass. Og nøyaktig som på HC-systemene, kan den glimrende lyden forklares med avansert teknologi som for eksempel Pure Direct Sound System og Direct-Vocal Surround.

Systemene vil bli løpende lansert i butikkene i løpet av våren.

Prisene er ennå ikke fastsatt.