Panasonic SC-PMX5

Pressemelding fra Panasonic 5. mars 2012:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Elegant lydsystem med høy ytelse i mikroformat

Panasonics PMX-serie har i mange år vært en stor utfordrer blant mikrosystemer i det høyere produktsegmentet. Nå kommer en oppfølger som virkelig er oppgradert fra bunnen. Ikke bare er teknologien og lyden foredlet, systemet har også fått en helt ny, lekker og kompakt utforming.

SC-PMX5 er Panasonics fineste mikrosystem og naturligvis utstyrt med alle tenkelige finesser som et mikrosystem skal ha. Først og fremst en praktisk og bekvem iPod/iPhone-dokk direkte på toppanelet, som gir rask tilgang til spillelistene dine i systemet. Digital overføring gjør at signalene ikke konverteres unødig og at lyden bevarer den høye kvaliteten hele veien. PMX5 har naturligvis også CD-spiller, FM-radio og USB-inngang for eksterne lydkilder som MP3-spillere og minnepinner.

Forsterkerdelen på 120 W er nå helt digital, noe som praktisk talt eliminerer all forvrengning av lydsignalene ved at musikken håndteres direkte i digitalt format uten å bli konvertert til analoge signaler – helt frem til høyttalerutgangen. For å dra maksimal nytte av fordelene med den digitale forsterkerdelen, har PMX5 en innebygd Anti-Jitter Digital Amplifier som reduserer dirring som kan oppstå under den digitale signalbehandlingen.

De solide treveishøyttalerne har den samme seriøse grunninnstillingen som systemet for øvrig, med blant annet doble diskantelementer – en Super Tweeter, en ny og forbedret Soft Dome Tweeter og en 14 cm Woofer med nyutviklet PP-membran forsterket med bambusfiber og karbonkompositt. Innebygde filtre gjør at lyden deles inn i ulike frekvensområder direkte i høyttaleren, slik at de blir perfekt tilpasset de respektive elementene. Solide skrueforbindelser for høyttalerkablene gir god og stabil kontakt hele veien.

I tillegg til den klare og kraftige lydgjengivelsen, er PMX5 et glimrende eksempel på hvordan ren og diskret design kan gli inn i alle stuer eller soverom. Hovedenheten har frontpanel og brytere i elegant børstet aluminium, som gir den allerede påkostede designen et eksklusivt uttrykk.

SC-PMX5 lanseres i butikkene i løpet av våren.

Prisen er ennå ikke fastsatt.