VIL MØTE LEVERANDØRENE

Tigerstate på Byscenen under Trondheim Calling 2023. Foto: Stian Sønsteng

– Leverandørene hadde vært en helt naturlig del av Trondheim Calling. Jeg er selv musiker, og vet at utøverne ville satt pris på å møte disse her.

Publisert

Det sier Kristoffer Lo, som siden 2018 har vært styreleder i Trondheim Calling. Han er selv jazz- og popmusiker, produsent og komponist, og har blant annet spilt i Highasakite fra 2012 til 2017. Når vi møter ham på bransjefestivalen Trondheim Calling den andre helgen i februar, stiller han seg positiv til at de som leverer musikkinstrumenter, lyd- og lysutstyr også hadde vært representert.

– For oss er det en styrke at bransjefolk og utøvere bor på det samme hotellet. Her får de en unik anledning til å møtes, sier Lo.

Styreldeder Kristoffer Lo i Trondheim Calling ønsker leverandørene velkommen på festivalen. Foto: Stian Sønsteng

Under årets versjon av Trondheim Calling, er det kun Falck Musikk og Høvik Hørsel fra leverandørsiden på festivalhotellet.

Dette er en fin profilering for oss

Fin profilering

– Vi representerer nerdedelen av gitarverdenen, kanskje med litt ukjente og alternative merker. GramArt har ønsket å ha oss her for å skifte strenger og justere gitarene til musikerne, sier eier og gitarreparatør Juni Victoria Falck i Falck Musikk.

Fra Høvik Hørsel møter vi Simen Eie. De har en avtale med GramArt, og utfører under Trondheim Calling gratis avstøpning for deres medlemmer.

Juni Victoria Falck i Falck Musikk skiftet strenger under Trondheim Calling. Foto: Stian Sønsteng

– Dette er en fin profilering for oss, siden vi ønsker å komme enda nærmere bransjen. Vi leverer de samme støyproppene til publikummere, men en artist velger kanskje en av våre løsninger med in-ear monitoring, fra Variphone og Westone, sier Eie.

Kristoffer Lo sier Trondheim Calling er en bransjefestival, med både regional, nasjonal men også internasjonal deltakelse.

Hele Norge

– Vi har som mål å styrke musikkbransjen i Midt-Norge. Samtidig er vi et møtested for aktører og artister fra hele Norge, med et bredt konferanseprogram rettet inn mot alle innen musikkfeltet; artister, management, booking og plateselskap. Konsertene er åpne for alle, men er ikke minst et sted der utøvere har anledning til å vise seg frem for bransjen, sier Lo.

Han sier Trondheim Calling startet som en reaksjon på en artikkel i avisen Bergens Tidende, der det nærmest ble erklært at musikkmiljøet i Trondheim var avgått med døden.

Høvik Hørsel og Simen Eie utførte gratis avstøpning til støypropper og in-ears. Foto: Stian Sønsteng

– Først kom albumet Trondheim Calling, der jeg var med, og siden dro vi i noen av bandene ut på turné, for å vise at det fortsatt var liv i oss. Det hele ballet på seg til å bli en festival i 2011, og i dag er vi i den situasjonen at vi er en stor og stabil festival, som drives av fast ansatte, sier Lo.

Trondheim Calling er en ideell organisasjon, og mottar støtte fra blant annet Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 1/2023, som ble distribuert uke 8. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.

Powered by Labrador CMS