NORGES STØRSTE EXPERT åpnet på Åsane utenfor Bergen

I Norges største Expert-butikk er kjøpeopplevelsen satt i sentrum. Butikksjefen melder om en overveldende respons.

Den nye Expertbutikken er plassert ved Åsane Senter utenfor Bergen, vegg i vegg med IKEA. Butikken har en salgsflate på over 2.500

kvadratmeter, og har flere nye konseptuelle løsninger. Blant annet har

butikken en egen hi-fi avdeling fra Bose, og en egen butikk-i-butikk-løsning fra Samsung. Den nye butikken erstatter de to butikkene Expert

Åsane og butikken som var plassert inne på Åsane senter.

Nils Erlimo, kommunikasjonsrådgiver i Expert, er storfornøyd med åpningen:

– Dette er en veldig viktig åpning for oss, kjøpsopplevelsen blir ikke mindre viktig for kundene i tiden fremover. Butikk-i-butikk blir et avbrekk i en butikk. Så store butikker som dette gir i tillegg mulighet til å vise hele sortimentet vårt, og la kundene oppleve produkter på en annen måte - mer likt slik det er hjemme.

Opplevelse i sentrum

– Vi vet at kundene setter pris på en god handleopplevelse. Med den nye butikken kan vi tilby en meget hyggelig julehandel med lave priser i et flaggskip av en butikk. Med over 2,5 dekar til rådighet har vi muligheten til å gi en butikkopplevelse helt utenom det vanlige, sier butikksjef Alf Engen beskjedent.

Han trekker frem viktigheten av langsiktig satsning i markedet:

– Expert har en langsiktig plan for denne og alle butikker som vi

åpner i løpet av de neste månedene. Selv om vi opplever et krevende

marked nå, vil denne butikken være der også når markedet snur.

Dessuten har vi nå et skikkelig flaggskip klart til julesalget.

– Hvordan har det gått den første tiden etter åpningen?

– Veldig bra, over all forventning. Vi har fått en respons av de sjeldne. Det er lett å merke seg at nysgjerrigheten er der for et så stort og flott hus, sier Engen.

– Har det vært mange kunder?

– Veldig mange, helt siden åpningen. Overveldende respons, kan du si. På åpningen hadde vi cirka 3.000 besøkende, og en kø på mellom 350-400 mennesker. De sto i kø fra klokken 20.00 dagen før vi åpnet og i 11 timer, og det var kaldt. Vi hadde en del sjokktilbud, som PS2 til ti kroner. Det hjelper.

Gode erfaringer

– Erfaringene fra de siste ukene har vært veldig bra, men nå er det jul og noe annet hadde jo vært trist. Derfor satser vi langsiktig, det innebærer at vi tror dette er veien å gå for å få markedsandelene vi er ute etter. Vi tilbyr et varehus som ingen andre i Bergen kan stille opp mot. En ren severdighet både med tanke på beliggenheten og utformingen av bygget, det er mye mer forseggjort enn vanlige kjøpesentre, sier Engen.

– Julehandelen er vi godt fornøyds med så langt, finanskrisen har ikke kommet til oss. Ennå.

– Gode råd til konkurrentene som nå sloss mot den nye butikken?

– Bare prøve å holde tritt, det gagner jo kundene. Men konkurrentene har nå en større utfordring enn før siden vi kommer fra dårlig til veldig god beliggenhet. Det tipper jeg de har merket den siste tiden, humrer en fornøyd butikksjef.

FLERE STORE fra Expert

Butikksjef Sigve Nodeland ved Expert Stoa er veldig fornøyd med sin nye butikk:

– Vi ser at kundene setter pris på at selve handleturen blir en opplevelse. Vi i Expert er i den praktfulle situasjonen at vi selger produkter som folk flest interesserer seg for, og vi vet at kundene også setter pris på å prøve ut og oppleve produktene i butikken. Med 2000 kvadratmeter spekket med forbrukerelektronikk har vi muligheten til å gi en butikkopplevelse helt utenom det vanlige, sier Nodeland.

Sjefen for Expert Jessheim, Haakon Raadim, er ikke mindre blid.

– Kundegrunnlaget vokser, derfor er det artig å kunne invitere kundene inn i en ny butikk og garantere en hyggelig julehandel. Du kan jo nesten si at vi får ny Expertbutikk på grunn av Gardermoen, smiler Raadim.

Butikken har blitt flyttet fra Storgata i Jessheim til det nye næringsområdet Gystadparken rett øst for Jessheim.

– Den største fordelen er selvfølgelig at vi får over fire ganger så mye plass, men det blir også bedre parkeringsmuligheter på et område som har alt av butikker. Når vi nå etablerer den nye butikken, så skjerper det konkurransen her på Jessheim, og det nyter kunden godt av, sier Raadim.

Powered by Labrador CMS