AEG ProTex

Pressemelding fra AEG 10. oktober 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

AEG lanserer tørketrommel med banebrytende varmepumpeteknologi

AEG lanserer nå en helt ny varmepumpedrevet tørketrommel for forbrukere som ønsker seg effektiv og skånsom behandling av klærne- samtidig som garderoben varer lenger uten å bli slitt. Trommelen kommer i det nye AEG Neue Kollektion design.

AEG ProTex-tørketrommelen har et volum på hele 118 liter, et unikt og energieffektivt system for luftgjennomstrømming, markedsledende A-50-energimerking, Neue Kollektion-design og den største glassdøren på markedet.

Toppmodellene er også utstyrt med AEG’s Logicontrol® kontrollpanel med LCD display. Stolpediagrammer viser hvilke muligheter og innstillinger du har tilgjengelig, og gjør det enkelt å utforske dem.

– Man kan for eksempel programmere inn sentrifugenivå fra vaskemaskinen. Trommelen skjønner dermed hvilket fuktighetsnivå den holder, og kan regne ut hvor lang tid det vil ta å tørke klærne, sier produktsjef Lena Wånemark i AEG.

Trommelen har fått sin markedsledende A-50-energimerking takket være den nyeste varmepumpeteknologien, som gjør det mulig å tørke klærne med lavere temperaturer og anvende kortere tidsprogrammer for skånsom tørking. A-50 merking betyr at trommelen bruker 50 prosent mindre energi enn A-klassen. Dette er den høyeste energieffektiviteten tilgjengelig på markedet i dag.

– De nye tørketromlene har en helt ny skånetrommel som tørker tøyet ekstra skånsomt, mens kapasiteten på 9 kilo og det spesielle luftgjennomstrømmingssystemet gir tøyet mer plass til å “puste”. Dermed tørkes tøyet jevnere, og det blir mindre folder, sier Wånemark.

Trommelen har en stor, rund glassdør som passer perfekt sammen med døren på ProTex-vaskemaskinen. Designet på døren gjør det også enkelt å ta klærne inn og ut av tørketrommelen. Egne undersøkelser viser at forbrukerne setter stor pris på å kunne se klærne tørke. Derfor Tilbyr AEG Protex den største frontdøren på markedet.

For å spare plass kan ProTex-tørketrommelen enkelt monteres på toppen av ProTex-vaskemaskinen. Et eget monteringssett med uttrekkbare hyller for bretting av tøy er også tilgjengelig.

AEG Protex tørketrommel har veiledende utsalgspris fra NOK 9500,-