Nespresso Lattissima+

Pressemelding fra Nespresso 6. september 2011:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Skummende nyhet fra Nespresso

Maskinen som viser verden melkeveien

Nå kommer kaffemaskinen som med et enkelt tastetrykk gir deg den perfekte kaffe latte og andre kaffedrikker basert på fersk melk.

Energivinneren Lattissima + fra Nespresso er ikke bare en A-klassemaskin når det gjelder strømforbruk – med sin nye innovative teknologi og med sitt One-Touch system tilbereder den også ferskt melkeskum i toppklasse, med perfekt fyldighet, tetthet og den optimale temperaturen på 60 grader.

– Dette er vår gave til alle som er glade i kaffe og kaffedrikker basert på fersk melk som kaffe latte, cappucino og macchiato. Lattissima+ gjør det enkelt å lage dette hjemme med en maskin som er lett å bruke og nærmest rengjør seg selv. Dessuten er du sikret perfekt resultat hver gang ved møtet mellom Nespressos nøye utvalgte kvalitetskaffer og ny teknologi for ferskt melkeskum, sier Norden-sjef Kristen A. Hovland i Nespresso.

Flere vil ha melk

Nylig fortalte SSB at vi importerer mest kaffe i verden, og i en landsomfattende undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Nespresso kommer det fram at hver av oss i snitt drikker 4,4 kopper kaffe hver dag.

Men undersøkelsen viser også at mange foretrekker melkebasert kaffe som supplement til eller i stedet for den tradisjonelle svarte. 1 av 2 kvinner sier at de bruker melk i kaffen, mens 1 av 4 menn svarer det samme. Blant kvinner er kaffe latte favoritten (44 prosent), mens flest menn foretrekker cappuccino (37 prosent). Undersøkelsen avdekker også at aldergruppen 18-34 år har det høyeste forbruket av melk i kaffen (46 %).

 – Samtidig er 2 av 3 som drikker melkebasert kaffe opptatt av at kaffedrikken lages av fersk melk og ikke pulvermelk. For Nespresso er det en gledelig utvikling siden vår idé er tuftet på kvalitet og de gode kaffeopplevelsene, og derfor er Lattissima+, som alle andre Nespresso maskiner, utviklet for fersk melk. Omtrent 10 prosent av verdens kaffe er klassifisert som høyeste kvalitet, og av de 10 prosentene er det kun 1-2 prosent som lever opp til Nespresso sitt strenge kvalitetskrav, sier Kristen A. Hovland.

Vinner markedsandeler

Lattissima+ kommer med en rekke detaljer utviklet for å gi brukeren en enda bedre bruker- og kaffeopplevelse. Maskinen varmes opp på mindre enn ett minutt og slår seg automatisk av etter 9 minutters inaktivitet for å spare strøm.  Både vanntanken på 0,9 liter og den integrerte melkeskummeren på 0,35 liter er lett tilgjengelig for å fylle på med friskt vann og fersk melk.

Lattissma + sitt kompakte design gjør at all teknologien får plass på 25 x 32 cm, og man kan velge mellom fargene Silky White, Ice Silver, Passion Red og Midnight Blue.

– Vi er overbevist om at Lattissima+ møter kravene til moderne kaffedrikkere som er opptatt av kvalitet, valgfrihet, god design og et praktisk brukersnitt. Her kan man velge mellom Nespressos 16 Grands Crus espresso- og lungovarianter, og kombinere dette med perfekt melkeskum fra fersk melk. Og kapselmaskiner er i vinden: Bare i år regner vi med å selge godt over 200 000 nye kapselbaserte kaffemaskiner i Skandinavia, og etterspørselen i Norge gjør at vi til høsten åpner ny butikk i Bergen sentrum samt at vi dobler salgsarealet i Nespresso butikken i på Karl Johans gate, sier Hovland.