OPTIMISME FORAN IFA 2009

Arrangørene av IFA 2009 i Berlin 4. til 9. september er optimistiske foran årets utstilling.

Dette kom frem på det internasjonale pressemøtet i midten av april. Markedet for forbrukerelektronikk i Europa vil synke i år, men det tyske og østerrikske markedet viser oppgang. Det gir optimisme for utstillingen. Samtidig informerte messeledelsen om at arealet nærmest er fullt ut bestillt og at utstillerantallet kan nå nye høyder.

De store er med

På pressemøtet informerte messeledelsen om at alle de store leverandørene innen lyd, bilde og multimedia blir med for fullt på årets messe. I tillegg til fjorårets utstillere kommer også Pioneer med egen utstilling. For hvitevareprodusentenes del deltar alle unntatt Whirlpool, som også var fraværende på fjorårets messe. Slik det ser ut nå, vil antall utstillere totalt trolig bli like stort som fjoråret. IFA vil fortsatt være den ledende messen innen underholdning, kommunikasjon og hvitevarer i Europa, og vil forsterke sin rolle også for de øvrige kontinentene. Interessen for messen fra internasjonal presse og massemedia er økende. Det er ventet at mellom 6.500 og 7.000 journalister vil dekke messen i år.

På pressemøtet ble det også lagt stor vekt på at IFA vil være en ledende messe også for omsetning av bransjens produkter fra leverandører til handlere og kjeder. Dette blir sett på som en stadig viktigere del av IFA. Med dette mener messeledelsen at en eventuell nedgang i besøkstallet vil påvirke IFAs attraktivitet mindre enn mange andre messer rettet mot bransjeutøvere og forbrukermarkedet.

Norsk bransjedag 5. september

Den norske bransje- og pressedagen er fastsatt til lørdag 5. september med felles skandinavisk og senere norsk pressemøte. Det skandinaviske møtet blir klokken 14.00 i sal 8 på det internasjonale kongressenteret, ICC (samme rom som i fjor). Det norske pressemøtet er klokken 15.00 samme sted. Programmet er ikke klart ennå. Samme kveld blir det middag for presse, bransjefolk og gjester.