Lise Ludvigsen er landssjef for Philips Norge, med ansvaret for både små husholdningsapparater og helseteknologi. Foto: Stian Sønsteng

NYTT PHILIPS-SELSKAP ETABLERES

Den 1. juli 2021 etableres Philips Domestic Appliances Norway AS, i forbindelse med at Philips skiller ut de små husholdningsapparatene.

Publisert Sist oppdatert

– Navnet er foreløpig, og vi er i en prosess der målet er å skape to sterke organisasjoner, sier Lise Ludvigsen til fagbladet Elektronikkbransjen.

Hun er landssjef i Norge, med ansvaret for både små husholdningsapparater og helseteknologi.

Som vi tidligere har skrevet, ønsker Royal Philips Bv rendyrke virksomheten til kun å handle om helseteknologi. Derfor vil de i løpet av første halvår 2021 skille ut divisjonen for små husholdningsapparater som eget selskap. Philips omsatte i fjor små husholdningsapparater for 2,3 milliarder euro globalt. Etableringen av det nye selskapet i Norge er en forberedelse på et globalt salg av divisjonen.

Philips har tidligere solgt audio- og TV-virksomheten, her lever varemerket videre gjennom lisensavtaler med kjøperne. Belysning opererer i dag som eget selskap, Signify Holding Bv, og er lokalt representert gjennom Signify Norge AS.

Målet er å skape to sterke organisasjoner

Artikkelen ble første gang publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 5/2020, som ble distribuert 12 oktober. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS