Siri Bjørdal og Bjørn Ørn Gustafson bemannet Braun-standen på Power Up. Foto: Jan Røsholm

IPL ER IKKE DET SAMME SOM LASER

– IPL er intens pulserende lys, mens laser er konsentrert lys som brukes blant annet til å fjerne tatoveringer og enkeltstående hår.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Bjørn Ørn Gustafson i Procter & Gamble, når vi i juni møter ham på Powers opplæringsmesse PowerUp.

– IPL har en bredere lysstråle som jobber med huden. Lyset har en maksimal temperatur på 70 grader, vil gradvis gjøre hårroten inaktiv, og dermed redusere hårvekst, sier Gustafson.

Du behandler begge beina på rundt fem minutter ved å gli over med jevn fart

Viktige forberedelser

– Siden IPL-behandling skal motvirke fremtidig hårvekst, er det viktig med noen forberedelser. En av disse er å barbere området som skal behandles først, sier Gustafson.

IPL-maskinen som Braun viser frem på messen er IPL Pro 5. Den leveres med et munnstykke som skal gjøre det enklere å behandle ansikt, underarmer eller bikinilinjen.

– Du behandler begge beina på rundt fem minutter ved å gli over med jevn fart, og etter rundt fire ukers bruk vil du kunne se et permanent resultat, sier Gustafson.

Ved å la IPL-maskinen gli over huden påvirkes hårrøttene ved hjelp av pulserende lysblink. Foto: Jan Røsholm

Påvirkes av melanin

– Lys hud og mørke hår er den beste kombinasjonen. Personer med mørkere hudfarge er for melaninrike, og kan ikke eksponeres for IPL. Temperaturen blir for høy, og det kan medføre skade på huden. Heldigvis har Braun IPL en hudtonesensor som gjør produktet inaktivt, om huden er for mørk, sier Gustafson.

For dem med tatoveringer, kan IPL virke ugunstig.

– Det er en teoretisk mulighet for at en tatovering kan blekes på sikt ved langvarig bruk, sier Gustafson.

Prisen på Braun IPL Pro 5 er 6.000 kroner.

Artikkelen er tidligere publisert i papirutgaven av fagbladet Elektronikkbransjen nr. 4/2022, som ble distribuert 30. august. Her kan du lese artikkelen og bla gjennom digitalutgaven av bladet. Du kan lese alle utgaver av bladet digitalt, fra og med nr. 1/1937, på elektronikkbransjen.no/historiskarkiv.
Powered by Labrador CMS