RELANSERER TANDBERG som Tandberg Display

30 år etter at den norske fabrikken ble lagt ned blir Tandberg nå relansert i Norge.

– Vi fikk rettighetene til merket Tandberg Display Ergo Scan-serien. Serien består av Ergo Scan, Ergo Class, Ergo Term og Ergo Station som er varemerkene våre, sier Trond Leborg, som er partner i selskapet.

Firmaet ønsker å videreføre det gamle, anerkjente navnet til Tandbergs Radiofabrikk AS, som produserte TVer frem til 1978. Mange år etter dette importerte blant annet Elkjøp utenlandsproduserte TV-apparater med Tandberg-navnet, men merket har vært borte fra markedet lenge nå.

Totalkonsept og god service

Leborg legger vekt på at for å komme inn i markedet med stor konkurranse mellom mange merker, må Tandberg Display AS ha et totalkonsept for markedsføring og service. En viktig brikke i dette er en to års garantiordning som kommer i tillegg til den ordinære forbrukerkjøpsloven. Garantien går ut på at kunder som kjøper Tandberg-apparater hos Expert kan levere inn TVer med fabrikasjonsfeil og få et nytt innen to år etter kjøp.

– Vi satser på god service som dekker det viktigste folk trenger og som de venter å få av et slikt merke. Vi vet hvordan vi skal lage et produkt i toppklasse, sier Leborg.

– Var det andre grunner til at dere valgte Expert?

– Ja, vi valgte Expert også fordi de er kjent for god service, bra rådgivning og en høyere profil enn de andre aktørene på markedet i Norge. Vi mener at konkurrentene til Expert er for mye opptatt av pris, sier Leborg.

Han legger vekt på at designet er utformet for å passe det norske markedet. De tekniske løsningene i apparatet er kjøpt inn fra det tyske firmaet Micronas. Dette firmaet utvikler kretser for TV-apparater i øvre sjikt.

– Vi har vært heldige som har fått en produksjonsavtale med kineserne på en helt ny fabrikk som ligger utenfor Shanghai. Vi har dessuten avtaler med flere produsenter av høyspesifiserte LCD-paneler, sier han.

32 til 46 tommer

Fra starten av leverer Tandberg Display Ergo Class 32-tommer HD ready, Erco Class 37-tommer full HD, Erco Class 42-tommer full HD og 46-tommer også full HD. Foreløpig kommer Tandberg ikke med plasmaprodukter. Grunnen er at det er vanskelig å finne paneler som er gode nok for kvaliteten Tandberg ønsker, sier Leborg. Firmaet har også vurdert å markedsføre andre lyd- og bildeprodukter med Tandberg-merket. De ser også på muligheten til å eksportere Tandberg-produkter til markeder der navnet har vært kjent tidligere.

Powered by Labrador CMS