Samsung HW-K960

Pressemelding fra Samsung 14. september 2016:

Denne produktnyheten er en direkte gjengivelse av en pressemelding fagbladet Elektronikkbransjen har mottatt, og er ikke redaksjonelt behandlet.

Under CES tidligere i år slapp Samsung nyheten om at de introduserer en ny lydplanke med Dolby Atmos®-teknologi i sitt sortiment. I slutten av september lanseres lydplanken på samtlige nordiske markeder. I serien inngår HW-K960 som er et 5.1.4-kanalsystem med lydplanke, subwoofer og to bakre høyttalere.

- Takket være Dolby Atmos®-teknologien kan vi nå gi alle filmelskere en opplevelse utover det vanlige. Vår nye lydplanke HW-K960 produserer, ved hjelp av sine tre høyttalere som vender fremover og to som vender oppover, rik og fyldig lyd som kan fylle et helt rom med alle dimensjoner, for å skape den unike kinolyden. Samtidig løfter midthøyttaleren frem detaljer og dialog i lydbildet som gjør det lett å følge med i hendelsesforløpet, sier Manuela Rieder, produktsjef for AV hos Samsung i Norden.

Fengslende 3D-lyd hjemme HW-K960 er en av bransjens første lydplanker med Dolby Atmos®-aktiverte høyttalere, med to i selve lydplanken, og to i de bakre høyttalerne, noe som tilsammen leverer 5.1.4-kanallyd. Lydplanken har totalt 15 innebygde høyttalere, hvor hver høyttaler har sin egen forsterker, noe som gir et klart og tydelig lydbilde. Takket være Dolby Atmos®-teknologien blir det mulig å tilføre en ny dimensjon til lydbildet. Med HW-K960 blir helikopterlyden, vingeslagene fra en fugl eller lyden av en spydspiss som skjærer luften så distinkte og virkelige at det oppleves som at du er i sentrum av hendelsene. For å skape den nye øvre kanalen har systemet høyttalerelementer som vender oppover og dermed reflekterer lyden mot rommets tak for å nå lytteren ovenfra. HW-K960 har HDMI-uttak og er kompatibelt med både HDR og HDCP2.2. Takket være 4K pass-through kan systemet installeres sammen med en UHD TV og, for eksempel, en UHD Blu-Ray spiller og slik gi full surroundlyd i lydplanken og på samme tid levere HDR-signal til TVen. Surround Sound Expansion gjør det mulig å utvide vanlig surroundlyd for å også dra nytte av de øvre surroundkanalene.

Utviklet for både øre og øyne

HW-K960 kobles trådløst til subwooferen og de frittstående høyttalerne, noe som gjør at du slipper å ha ledninger langs veggene. Takket være høyttalerne som vender oppover trenger man heller ikke noen upraktisk plassering av høyttalere i taket, noe som gjør hjemmekinoanlegget til en praktisk løsning som passer et hvilket som helst rom. Selve lydplanken som plasseres under eller framfor TVen er bare 5,5 cm høy og har en slank og elegant design som stjeler minimalt med oppmerksomhet fra TVen.

Samsung Audio Lab i California har lagt stor vekt på at lydplanken skal høres bra ut med alle typer lyd og musikk. Selve lydplanken har derfor fått kraftige elementer for å gjøre det mulig å ha en lav delingsfrekvens og på denne måten kunne samle hele lydspekteret i lydplanken og la subwooferen håndtere den aller dypeste bassen.

Lydplanken er utstyrt med både Wifi og Bluetooth, noe som gir deg mulighet til å lytte til din favorittmusikk på flere måter. Systemet er kompatibelt med Samsung Multiroom. Med Samsungs Multiroom-app navigerer du enkelt mellom ulike streamingtjenester, internettradio eller musikken du har på mobiltelefon eller nettbrett. Du kan også koble til mobiltelefonen direkte via Bluetooth.

Samsung HW-K960 kommer til å ha en anbefalingspris på ca. 14 990 NOK.

Powered by Labrador CMS