3D-MOBIL OG NETTBRETT FRA LG

– Dette er et kritisk år for LG, og mange øyne vil være rettet mot oss for å se om vi vil lykkes. Vi akter ikke å skuffe dem.

Nordisk produktspesialist Erik Andersson og norsk salgsansvarlig André Seielstad i LG Mobile Communications er optimistiske med tanke på selskapets nye satsninger.

–Vi har vært ganske anonyme i en lengre periode, men er nå i sterk vekst. Det er stor interesse for den nye porteføljen vår, og vi ser en klar vekst både i salg og distribusjon. Dette viser at man treffer norske forbrukere når man tør å satse på topprodukter. De har penger, og ønsker det beste som er tilgjengelig, sier Seielstad til fagbladet Elektronikkbransjen.

Andersson sier LG har vært gjennom en dramatisk omveltning.

– Nå fokuserer vi på åpne operativsystem. Fremfor alt Android, men også Windows Phone 7. 2011 vil preges av innovasjon, og LG er først ute med mange nye teknologier. Vi er først med tokjerne-prosessor (Dual Core) og 3D, og vi utvikler våre egne skjermer slik at vi er har den mest lyssterke på markedet, sier Andersson.

– Hva er skjedd i kulissene hos LG det siste året?

–Vi var nok litt sene på Android-toget, og det har vi fått betale for. Vi har brukt 2010 til å omstille oss, men alt peker mot at vi har valgt rett kurs, sier Andersson.

3D uten briller

– Ja. Åpne operativsystem og Android er en sterk trend, og en fordel for kundene som kan tilpasse mobiltelefonen sin slik de ønsker, sier Andersson.

Seielstad legger vekt på at Optimus 3D, som kommer i butikkene til sommeren, også er en kraftfull smarttelefon.

–Dette er verdens første smarttelefon med tokjerne-prosessor, doble minnekanaler og minnemoduler, det vi kaller ”Tri-Dual”-konfigurasjon. Denne skal gi betydelig høyere ytelse sammenlignet med smarttelefoner som kun baserer seg på én minnemodul og én minnekanal, ved at man unngår flaskehalsen som oppstår i kommunikasjonen mellom prosessoren og arbeidsminnet, sier Seielstad.

Et viktig salgsargument blir selvsagt 3D-skjermen, som viser stereoskopiske bilder uten bruk av spesialbriller.

– Dette er den første 3D-plattformen som kan ta opp, spille av, og dele 3D-innhold.Telefonen har dessuten et kamera som både gir stillbilder og video i 3D med en oppløsning på 720p. Ved opptak i 2D gir den 1080p. Telefonen kan koples til en TV via HDMIog spiller av både 3D- og 2D-opptak. Sammen med Youtube har vi utviklet en 3D-seksjon der 3D-opptakene kan deles med andre. Siden Optimus 3D er et nyskapende produkt er det viktig å gjøre 3D-innholdet lett tilgjengelig, sier Seielstad.

Optimus 2X

– Men som kjent er det mange som kjøper nye og dyre telefoner i Norge, kanskje et par ganger i året, så vi tror kundemassen blir bred.

– Hvor plasserer Optimus 3D seg i porteføljen til LG?

– Dette blir topproduktet vårt. Optimus 2X kommer i handelen i begynnelsen av mars. Dette blir den første virkelig knallgode smarttelefonen fra LG, med tokjerne-prosessor, Android 2.2 og firetommers skjerm. Det blir mulig å oppgradere denne til Android 2.3. Når Optimus 3D kommer til sommeren blir dette en fortsettelse av denne, med enda bedre skjerm, bedre kamera og 3D. Optimus Black kommer i butikkene i april, med sin Nova-skjerm. Her har LG videreutviklet LCD-teknologien, og lysstyrken på 700 Nits er i særklasse best i markedet. Med denne får kundene en klar og fin skjerm også i sterkt sollys, sier Seielstad.

Som på CES-messen i Las Vegas var også MWC i Barcelona preget av nettbrett. LGs variant heter Optimus Pad, og måler 8,9 tommer diagonalt. Formatet er 15:9, skjermoppløsningen 1280 x 768bildepunkter. Leveres med Android 3.0 (Honeycomb), Googles nyeste versjon av operativsystemet, tilpasset nettbrett. Android 3.0 har støtte for høy skjermoppløsning og kommer med spesialtilpassede programmer som Google eBooks og Google Maps 5.

Optimus Pad har Nvidiastokjerne-prosessor som skal starte applikasjoner og laste opp nettsider raskt og uten forsinkelser. Prosessoren skal håndtere å kjøre flere programmer samtidig.

Ingen forvokst mobiltelefon

Andersson mener de har funnet frem til en størrelse kundene ønsker seg.

–Dette er en ny produkttype, og en standard har ikke satt seg ennå. Vi tror formfaktoren vi har valgt vil foretrekkes av mange. Skjermener stor nok til å kunne brukes til internett og video, samtidig er enheten tilstrekkelig portabel, sier Andersson.

Seielstad mener prisen på 8.000 kroner ikke er for høy.

– Prisen posisjonerer produktet i toppsjiktet. Målet med OptimusPad er å lansere det beste produktet i markedet, at vi bygger videre på innovasjonshistorien til LG med den råeste prosessoren, en rå skjerm og 3D-kameraet. De som er ute etter denne type produkt ønsker seg en svært god ytelse, da er ikke prisen så viktig, sier Seielstad.