Sony kjørte egne opplevelsessoner på sin stand under årets CES-messe. Foto: Marte Ottemo

STORE 8K-TVER FRA SONY

Sony lanserte 8K-TVer i 98 og 85 tommer på årets CES-messe. Modellene kommer til Norge i løpet av sommeren.

Publisert

Kenichiro Yoshida, administrerende direktør for Sony Corporation, fokuserte mindre på produktlanseringer og mer på Sony som en total leverandør av underholdning på Sonys pressekonferanse under CES-messen i Las Vegas.

Han forteller at Sony som kreativ underholdningsvirksomhet samarbeider med skapere av musikk, film, tv-serier og spill, som sammen engasjerer milliarder av mennesker rundt om i verden.

Sonys stand på messen reflekterte helhetstenkningen, og bestod av flere soner som «Visual Entertainment», «Music Entertainment, «α» og «PlayStation».

PR-ansvarlig for Sony Nordic, Line Holm Hansen, viser fram selskapets nye 8K-TVer. Foto: Marte Ottemo.

– Sonys stand og pressekonferanse i år er litt annerledes, og fremhever selskapet som underholdningsekspert, sier Line Holm Hansen, nordisk PR-ansvarlig i Sony, til fagbladet Elektronikkbransjen.

Digre 8K-TVer

Dermed var det selskapets nye TVer som fikk mest oppmerksomhet på messen, som eneste nye produkter som ble stilt ut på området.

Sony Master Series utvides med en 98- og en 85-tommer stor 8K TV, Sony ZG9. I tillegg kommer selskapet med en ny 4K HDR Oled-modell AG9, i 77, 65 og 55 tommer.

Det er foreløpig lite innhold til 8K-TVene som lanseres, her viser Sony fram hvordan ekte 8K ser ut på de nye TVene med sine proffkamera. Foto: Marte Ottemo

– Her viser vi 4K-innhold oppskalert til 8K i ZG9, og de to modellene kommer til sommeren. Den nye oled-TVen AG9 har noen mindre oppgraderinger fra forgjengeren, blant annet et nytt design, sier Holm Hansen.

Begge de nye modellene er utstyrt med Sonys siste generasjon bildeprosessor X1 Ultimate, som har en egen algoritme for 8K som analyserer hvert objekt i bildet, for best mulig detaljer og kontraster.

Her viser vi 4K-innhold oppskalert til 8K i ZG9, og de to modellene kommer til sommeren

Bildeprosessoren har blitt optimalisert for å kunne håndtere 33 millioner 8K-piksler, og kommer også med den nyutviklede 8K X-Reality PRO som oppskalerer innhold til nær 8K-bildekvalitet.

Det er i tillegg utviklet helt nye 8K-dedikerte teknologier til ZG9-serien:

Backlight Master Drive med lokal dimming, som har en svært tett Led-struktur hvor hver enkelt Led styres individuelt og gir bedre kontrast med høyere lysstyrke og dype sortnivå.

På sin pressekonferanse valgte Sony å fokusere på hele sin ekspertise innen underholdning, her var Pharell Williams på scenen og fortalte om hvordan han produserer sin musikk. Foto: CES.

Støtte for Apple Airplay

8K X-tended Dynamic Range Pro forbedrer lysstyrken der det er behov for det.

Både ZG9 og AG9 er også utstyrt med den nye Sound-from-Picture Reality som reproduserer posisjonen av lyden på skjermen, slik at når skuespillere snakker, virker det som at lyden kommer direkte fra deres munn.

Løsningen har fire forovervendte høyttalere, to i bunnen og to i toppen, som gjør at lyden kommer direkte fra skjermen. Har du oppsett for hjemmekinoanlegg, har også ZG9 en senterhøyttaler-modus, som gjør at TV-en blir hovedhøyttaleren i oppsettet.

Både ZG9 og AG9 kommer med Sony Android TV, Google Assistant og innbygde mikrofoner som gir en håndfri betjening.

Sonys robothund Aibo er populær, men kan foreløpig kun kjøpes i USA og Japan. Foto: Marte Ottemo.

Sony Android TV-ene vil også være kompatible med Apple Airplay 2 og HomeKit. Med Airplay 2 kan du strømme innhold fra både iPhone, iPad og Mac direkte til din Sony-TV. Med Homekit kontrollerer du dine smarthjem-produkter via Home-appen. Støtte for Airplay 2 og Homekit vil gjøres tilgjengelig for modellene ZG9, AG9, XG95 og XG85 i løpet av 2019.

 

Powered by Labrador CMS